Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Region Halland färdig med rekrytering av toppchefer

Ytterligare två nya förvaltningschefer är klara till Region Halland. Anna Pohjanen tar över förvaltningen ambulans, diagnostik och hälsa och Karin Wettermark Jonsson blir förvaltningschef för kultur och skola.

Fyra förvaltningschefer inom Region Hallands ska bytas ut inom kort, främst på grund av pensionsavgångar. Emma Pihl har redan presenterats som ny chef för närsjukvården och Andreas Mattsson som chef för regionservice. Nu är ytterligare två nya förvaltningschefer klara.

Anna Pohjanen, nuvarande divisionschef för länssjukvården i Region Norrbotten, börjar i september som chef för förvaltningen ambulans, diagnostik och hälsa och efterträder då Anders Westberg. Den nya förvaltningschefen är specialistläkare inom gynekologi och obstetrik och har många års erfarenhet som chef. Senaste året har hon ansvarat för halva länssjukvården i Norrbotten men lämnar nu för ett brett uppdrag Halland.

”Hjälpmedel är det enda området som är obekant för mig. Jag är i dag ansvarig för en ganska stor och spretig organisation här i Norrbotten”, säger Anna Pohjanen i ett pressmeddelande från Region Halland.

I september tillträder även Karin Wettermark Jonsson som chef för förvaltningen kultur och skola i samband med att Eva Nyhammar lämnar. Karin Wettermark Jonsson kommer närmst från jobbet som kommunikationschef i Ängelholms kommun men har även varit kulturchef i Region Örebro.

”Att få återvända till ett så viktigt område som kultur och bildning kändes väldigt inspirerande. Konst, kultur och utbildning är helt avgörande för ett öppet, innovativt och demokratiskt samhälle”, säger Karin Wettermark Jonsson i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Emma Pihl tillbaka – blir chef över närsjukvården

LÄS OCKSÅ: Regionens serviceförvaltning får ny chef

LÄS OCKSÅ: Chefsrekryteringar på gång för Region Halland

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!