Rattfyllerist på camping och misshandel vid krog

Livet återgår fort till det normala efter coronapandemin. Det märks inte minst under helgerna då det återigen är en hel del fylla och stök ute i städerna.

ANNONS
|

Lördagskvällen och natten till söndagen har inneburit en hel del arbete för polisen i Halland. Det har varit stökigt på sina håll med mycket fylleri.

– Jag skulle nog vilja påstå att livet på helgerna ganska snabbt återgår till det normala. Det är mycket folk på krogar och gator. Skillnaden i natt var att det var ganska kallt ute, så det var kanske lite mindre än en normal helg, men det var ändå ganska stökigt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har inte larmats ut till några grövre brott, men två händelser sticker ut från nattens övriga fylleribrus.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen larmades polisen till Gekås camping i Ullared. En misstänkt onykter förare körde då omkring inne på området. Polisen kom till platsen och hitta två personer som misstänktes vara narkotikapåverkade. Den ena är även den man som misstänks för rattfylleri.

ANNONS

– Det var en man och en kvinna som var narkotikapåverkade och mannen körde runt i bilen. Båda togs med för provtagning, säger Thomas Fuxborg.

Strax efter klockan 23 kom ett larm från en krog på Storgatan i centrala Halmstad. En 19-årig kille hade då blivit misshandlad utanför krogen av en 29-åring.

– Mannen omhändertas för fylleri och misstänks för misshandel. Han var även påverkad av narkotika och vi hittade en del narkotika på honom, så han misstänks även för innehav.

Det är oklart vad som föranlett misshandeln.

ANNONS