Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea, Boris eller Janne? Se samtliga nominerade och rösta på din favorit nedan.
Linnea, Boris eller Janne? Se samtliga nominerade och rösta på din favorit nedan.

Rösta fram Årets hallänning – här är de nominerade

Vem är din personliga favorit bland alla våra framgångsrika hallänningar? Röstningen har stängt. HP återkommer med uppgifter om vinnaren.

Priset delas ut av Marknadsföreningen i Halland (MiH) i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter och är nytt för 2019. För att få priset ska mottagaren ha gjort god pr för Halland och verkat offentligt för länets bästa.

LÄS MER: HP och HN i nytt samarbete om Årets hallänning

Tidigare under hösten bad vi er läsare nominera era bästa hallänningar – och bland dem finns nu sex favoriter att rösta på för att utse årets vinnare.

– Det har varit ett stort intresse med många nomineringar. Det var svårt att välja ut de här sex – för det var många starka namn, säger Helena von Mentzer, marknadskoordinator på Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Vad säger du om de sex slutkandidaterna?

– Samtliga är bra kandidater och det är en bra mix på namnen. Alla har de gjort stark pr för Halland på sitt sätt – och man får rösta på den man känner lite extra för.

Det går att rösta fram till 29 november. Prisutdelningen sker i samband med MiH:s Frukostgala den 19 december på Halmstad arena – där pristagaren tilldelas en unik tavla av Hallandskonstnären Dagmar Glemme – något som alla pristagare nu och i framtiden ska få.

Så skicka en sms-röst på din favorit! Det är en röst per person som gäller och det är kostnadsfritt.

De nominerade:

Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Janne Andersson

Juryns motivering: ”Förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. Han ledde Sverige till en sensationell kvartsfinal i fotbolls-VM och under Idrottsgalan i år prisades han som årets ledare. ”En temperamentsfull förbundskapten, som står stadigt med fötterna i den svenska myllan. Under hans ledarskap har Sverige blivit en lagmaskin som överraskat gång på gång”. Janne är en stark, rättvis och lojal ledare som är på god väg att ta landslaget till EM 2020. Janne har under sin karriär även utsetts till årets tränare i allsvenskan och tagit SM-guld.”
Bild: Erik Simander/TT
Bild: Erik Simander/TT

Linnea Henriksson

Juryns motivering: ”Artist med framgångar under lång tid och det stundande uppdraget att leda Melodifestivalen. Linnea gjorde precis comeback med bravur i ”Så mycket bättre” och avrundar 2019 med en intim och exklusiv julturné. Hon stod på scen redan som 9-åring i Småstjärnorna, har utsetts till årets artist, varit programledare i radio och utöver egna utgivningar gjort musikaliska samarbeten med Avicii, Petra Marklund och Gyllene Tider i VM-låten. Hon är en tjej helt i tiden, känd för sitt engagemang även utanför scenen och sin nära relation med sin publik. En förebild i att kombinera familjeliv med att fortsätta göra det man gillar. ”
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson

Boris Lennerhov

Juryns motivering: ”Välkänd och framgångsrik vd för Skandinaviens största varuhus och besöksmål Gekås Ullared. För sina betydande insatser inom svenskt näringsliv uppmärksammades Boris i somras på Kungliga slottet med Konungens medalj. Sedan 2000 har Boris varit vd för företaget som gått från 1 till 5 miljarder i omsättning och 5 miljoner besökare varje år. Trots stark motvind för detaljhandeln slog de i höstas försäljningsrekord med 40,5 miljoner på en dag. Boris drog igång reality-serien Ullared och blev snabbt en omtyckt profil. Boris är uppskattad för sitt engagemang, ledarskap och tar sig gärna tid att vara nere på “golvet” för att prata med anställda och besökare.”
Bild: Annika Karlbom
Bild: Annika Karlbom

Kålle Gunnarsson

Juryns motivering: ”Har under flera år framgångsrikt satt Halland på den svenska teaterscenen. Han brinner för att ge alla både gammal som ung en kulturupplevelse. I år blev det succé för både Sound of Musik och Emil i Lönneberga. I december är det premiär på Lisebergsteatern för Astrid Lindgrens Pippi på de sju haven. En ständigt brinnande eldsjäl som är aktiv i Sveriges nöjesbransch sedan långt tillbaka. Kålle har producerat och regisserat allt från barnteater till storslagna musikaler. Utöver återkommande föreställningar i Stockholm och Göteborg, har ett antal av Kålles föreställningar gått på turné i Sverige.”

Per Gessle

Juryns motivering: ”En av Sveriges mest framgångsrika artister och låtskrivare. En världsartist och musikaliskt geni som har förgyllt många människors liv med Roxette, som soloartist och som frontfigur i Gyllene Tider under 40 år. Sommarens framgångsrika avskedsturné GT 40 lockade rekordmånga besökare. Per har erhållit ett flertal prestigefyllda priser så som grammis, rockbjörnar och Konungens medalj. Per är en av tre svenska artister som toppat Billboardlistan, den mäktigaste i musikvärlden. Därutöver skriver han låtar till en lång rad andra artister, äger Hotel Tylösand och tar fram egna viner och champagne med en lokal touch.”
Bild: Ola Folkesson
Bild: Ola Folkesson

Lisa Lemke

Juryn motivering: ”Har genom åren släppt ett flertal kokböcker både i Sverige och utomlands. I höstas sågs hon för andra säsongen som populär programledare matprogrammet Timjan, tupp och tårta. Hon har också medverkat i Sommarkväll, Historieätarna, Grillmästarna, Sverigeresan och Mitt Kök/Köket. Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning. Matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. I Halland driver hon de två krogarna Prostens pizza och Skrea Matbruk som lockar folk från hela landet.”

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här