Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yasmine Möllerström Henstam är kommunikationschef hos Hallandstrafiken. Hon berättar problemen med serviceresor kommer forsätta även i nästa vecka. Bild: Roger Larsson
Yasmine Möllerström Henstam är kommunikationschef hos Hallandstrafiken. Hon berättar problemen med serviceresor kommer forsätta även i nästa vecka. Bild: Roger Larsson

Problemen med serviceresor för Hallandstrafiken fortsätter

Efter en it-attack hos en underleverantör har Hallandstrafiken haft omfattande problem med taxibokningar för färdtjänst, sjukresor och skolskjuts. Nu räknar de med att problemen kommer fortsätta även i nästa vecka.

Det var i början av veckan som en it-attack slog till mot en underleverantör hos Hallandstrafiken. Det hela orsakade stora störningar i bokningssystemen för taxibilar som kör sjukresor, färdtjänst och skolskjuts.

Hallandstrafiken har därmed uppmanat resenärer under hela veckan som varit att försöka lösa serviceresor på annat sätt i de fall det inte är akut och i den mån det är möjligt.

Prognosen för när problemet skulle vara åtgärdat var satt till söndag kväll, men nu räknar man med att störningarna kommer fortsätta även in i nästa vecka.

– Det kan komma att bli mindre och mindre under veckans gång. Just nu har vi ingen fullständig prognos. Det är många län som blivit drabbade, och man får lösa problemen successivt – därför kan vi inte säga när det kommer bli klart för Hallands del, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef hos Hallandstrafiken.

Vad uppmanar ni resenärerna att göra nu i veckan som kommer?

– Det har gått hyfsat bra under förra veckan. Vi har dragits med förseningar, men det har fungerat. Vi vädjar fortfarande till att om man har möjlighet att ta sig fram på annat sätt, ska man göra det, säger Yasmine Möllerström Henstam, och fortsätter:

Har ni varit med om något liknande förut? Att en sån här attack får sådana konsekvenser?

– Nej, inte mig veterligen. Vi har varit med om att det står stilla på grund av andra tekniska störningar, men inte så här.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!