Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkiv. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisjakt slutade med krock

En polisjakt som började i höjd med Heberg på E 6 slutade i en krock utanför Halmstad. Nu ingår de inblandade i en utredning om inbrott.

Det var på måndagsförmiddagen som en bil avvek från en polispatrull utanför Heberg. Polisen följde efter bilen och biljakten fortsatte ut på E 6 i södergående riktning.

– En av personerna har då valt att slänga ut en mc-hjälm mot den efterföljande radiobilen men man lyckades inte träffa, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Vid den östra avfarten in mot Halmstad krockade flyktbilen med en skåpbil, varpå samtliga fyra personer som färdades i flyktbilen flydde från platsen. Polisen lyckades dock gripa alla fyra personer.

Misstänks vara inblandade i inbrott

Det finns uppgifter om att flyktbilen varit inblandad i två inbrott i butiker i centrala Laholm under söndagskvällen. Enligt polisen har det skett inbrott hos totalt fem företag i Laholm under helgen.

– Det enda jag kan säga är att man gjort ett efterföljande och fyra personer är hämtade till förhör. Det har uppstått en misstanke om inblandning i inbrott som skett tidigare, säger Tina Lundin, inspektör på polisens krimjour.

Vittnen ska ha sett en man springa från en av butikerna bärandes på något under natten till måndag. Eftersom vittnet tog en bild på en bil som stod utanför butiken utreder nu polisen om det handlar om samma bil.

– Vi håller på med ärendet för fullt, säger Tina Lundin på måndagskvällen.

De misstänkta personerna är alla män i 20-års åldern och ingen är frihetsberövad. Föraren av bilen är misstänkt för grovt drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Den person som slängde ut mc-hjälmen misstänks för försök till våld mot tjänsteman.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här