Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Polisjakt efter man som gick till knivattack

Polisen söker just nu efter en man som är misstänkt för mordförsök. Det var vid 17-tiden som två män stannade för att diskutera en omkörningen som den ena gick till attack med en kniv. En person är nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Händelsen inträffade vid 17-tiden på länsväg 153 i höjd med Fegen, Hallands län. Efter en omkörning ska de båda männen stigit ut ur sina bilar för att diskutera saken vidare. Diskussionen urartar sedan och slutar med att den ena mannen går till attack med kniv.

– Det har varit en trafikincident där förarna har gått ut för att diskutera en omkörning. De ska under diskussionen blivit oense och den ena mannen hugger då den andra, en man i 20-årsåldern, i halsen. Han avviker sedan från platsen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Platsen där händelsen inträffade ligger cirka 2 kilometer från Fegen i riktning mot Ätran. Där har polisen spärrat av och söker med hundar intill vägen.

–Vi har en pågående sökinsats och vi hör med vittnen på platsen. Det har inletts en förundersökning gällande försök till mord, säger Jens Christensen.

Den skadade mannen fördes till Varbergs sjukhus med ambulans. Enligt Region Halland uppges mannens skador vara lindriga. Han fortsätter vårdas på sjukhus medan de avvaktar undersökningsresultaten.

Runt 19:20-tiden ser Hallands Nyheters reporter hur en vit skåpbil närmare sig olycksplatsen. Vid synen av polisen stannar skåpbilen tvärt och vänder. Poliser kastar sig då in i sina fordon och tar upp jakten på den vita skåpbilen.

Vid sextiden på söndagsmorgonen bekräftar vakthavande befäl vid polisen i region Väst, Martin Hallberg, att en person sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Han vill dock inte gå in på detaljer hur själva gripandet gått till.

– Någon gång under natten har vi anträffat den personen som är misstänkt och gripit personen. Nu sitter personen anhållen.

Texten uppdateras.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här