Polisen: ”Vi ska se till att inget mer händer”

Polisen tar i med hårdhandskarna efter mordförsöket på Arvidstorp. Under helgen kommer extra mycket poliser sättas in och synas på Falkenbergs gator.

ANNONS
|

Först hittades en sprängladdning i en trädgård på Arvidstorp. På fredagskvällen sköts en kvinna i 20-årsåldern i benet i samma område. Dessutom har det bara gått en dryg vecka sedan två personer i en bil besköts på Sloalyckan.

Tre grova brott på kort tid som nu gör att polisen agerar med full kraft. Det säger polisområdeschef Christer Bartholdsson på lördagskvällen.

– Vi fortsätter med trygghetsskapande åtgärder. Bland annat kommer det vara extra mycket poliser i Falkenberg i natt. Vi ska se till att det inte händer något mer, säger han.

Polischefen medger att brotten eskalerat sista tiden.

– Det här är naturligtvis för mycket. Det är ett våldskapital som är alldeles för farligt för allmänheten, säger han.

ANNONS

Har hittat tomhylsor

Polisen har under lördagen försökt att bilda sig en klarare uppfattning om vad som verkligen hände på Arvidstorp sent på fredagskvällen. Tomhylsor har hittats på platsen och polisen utesluter inte ett samband med andra grova brott som nyligen inträffat i Falkenberg.

Klart är att en kvinna skjutits alldeles i närheten av den plats där en sprängladdning nyligen påträffades.

— Vi kan inte utesluta ett samband mellan händelserna, konstaterar Bartholdsson som säger att polisen även undersöker kopplingar till skjutningen på Sloalyckan.

Det vapen som använts på Arvidstorp är någon form av automatpistol men hur många skott som har avlossats är i nuläget oklart.

— Det har påträffats tomhylsor på platsen, säger Bartholdsson.

Polisen har sökt i olika riktningar

Polisen har under lördagen sökt i flera områden i närheten av skjutningen.

– Vi har sökt i flera olika riktningar och fortsätter med bland annat dörrknackning. Vi kommer jobba med förhör med nyckelpersoner och andra personer. Vi kommer även att ta hjälp av drönare för att söka i områdena, säger Christer Bartholdsson.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

Polisens utredare tar tacksamt emot tips från allmänheten.

– Vi önskar att få in så mycket tips, information och iakttagelser som möjligt. Inget är för litet. Det kan handla om fordon eller folk till fots. Vi har fått en del men det får gärna komma mer, säger Christer Bartholdsson.

ANNONS

Den kvinna som blev skjuten i benet mår okej.

– Det senaste jag fick höra är att hon mår bra efter efter omständigheterna.

Vad innebär ”mår bra”?

– Att med tanke på vad hon råkat ut för, så har hon träffats lindrigt. Det kunde varit betydligt värre, säger Christer Bartholdsson.

LÄS MER:Kvinna skjuten i Falkenberg

LÄS MER:”Vi hörde en kvinna skrika”

ANNONS