Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen varnar för polsktalande bedragare

Polisen i Halland varnar åter igen för polsktalande bedragare som utger sig för att vara poliser. Detta efter att anmälningarna ökat igen i region Syd.
— Vi vill gå ut med informationen innan de första anmälningen kommer in här, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter till polisen ska bedragarna ringa till polsktalande personer och uppge att de ringer från polisen. I samtalen försöker bedragaren lura målsäganden med syfte att komma åt värdesaker som finns förvarade i hemmet. Flera anmälda fall handlar exempelvis om att bedragarna säger att målsägande kommer bli rånad i sitt hem, och att de därför måste lämna över sina värdesaker så att de hamnar i tryggt förvar.

I Halland inträffade det senaste fallet i Kungsbacka i slutet på juli. Polisen går dock ut med en varning under torsdagen för att arbeta förebyggande.

— Den här typen av brott har ökat i region Syd. I nära anslutning till det brukar anmälningarna dyka upp i region Väst. Hela Halland brukar drabbas, och vi vill gå ut med information kring det innan vi får in de första anmälningarna, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson. Hon fortsätter:

— Vi kan inte säga att det att kommer ske, men vi har tidigare sett att de rör sig mot region Väst efter att de varit i Syd.

Polisen gick ut med en liknande varning under vintern 2019-2020, då flera försök och fullbordade stölder genomfördes. Främst har det varit polsktalande personer i medelåldern eller äldre som drabbats.

Polisen uppmanar de som får samtalen att lägga på luren och kontakta polis.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!