Polisen varnar för gps-tjuvar

Flera lantbrukare i länet har den senaste tiden blivit av med dyrbar gps-utrustning. Nu går polisen ut med en varning.

ANNONS
|

– Detta har förekommit i hela landet och just nu har vi en ökning av brotten i Halland, säger Anders Persson, stationsbefäl vid polisen i Falkenberg.

Brotten har förekommit på flera håll i länet, bland annat i Falkenbergs kommun. Under natten mellan torsdag och fredag förra veckan fick två gårdar i Gödastorp ovälkommen påhälsning. På en av gårdarna ska utrustning till ett värde av 17 000 kronor ha stulits. På den andra gården ska det ha varit inbrott i en maskinhall. Sedan inbrottet saknas två gps-utrustningar med tillhörande antenner och värdet på stöldgodset uppskattas till 150 000 kronor.

ANNONS

Polisen i Halland har i sociala medier gått ut med en varning och uppmanar nu personer som bor på landsbygden att vara lite extra uppmärksamma.

”Stölder har framförallt anmälts i Falkenberg och Laholm men vi uppmanar alla som har lantbruksmaskiner att vara extra uppmärksamma.” Polisen i Halland

– Vi vill gärna ha in tips om man har sett något som kan kopplas till dessa stölder på gårdar och lantbruk. Om man ser en okänd bil eller skåpbil så kan man vara lite misstänksam och ta registreringsnumret till exempel. Det kan hjälpa oss mycket, säger Anders Persson.

LÄS MER:Stöldligor härjar utan att stoppas av polis

ANNONS