Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Polisen undersöker misstänkt farligt föremål i Gällared

Två misstänkt farliga föremål hittades på olika platser i Falkenbergs kommun under torsdagen. Nationella bombskyddet är inkopplat i båda fallen.

Polisen larmades till Gällared vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen. Ett misstänkt farligt föremål hade hittats vid ett skogsområde. Enligt uppgifter ska föremålet ska likna en mina.

Tommy Johansson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, uppgav att polispatrull fortfarande var på plats strax innan 18-tiden.

– De har varit där ett tag. Det tar lite tid. De tar kort och skickar det till vakthavande befäl och sådär, sa han då.

Nationella bombskyddet inkopplat

Uppgifterna kring ärendet är knapphändiga.

– Jag vet bara att polisen har åkt upp dit och inte kunnat utesluta att det är ett farligt föremål, säger Tommy Johansson.

Enligt vakthavande befäl är nationella bombskyddet inkopplat. Föremålet ska inte ha anträffats i närheten av några byggnader. Polisen uppgav strax innan klockan 19 att ärendet är avslutat av dem och överlämnat till nationella ledningscentralen.

– De äger hela ärendet, även åläggandet av en eventuell anmälan, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen i region väst.

Under kvällen gick polisen ut med att föremålet visade sig vara en övningsstridsvagnsmina, som nationella bombskyddet tog med sig från platsen.

Nytt misstänkt farligt föremål hittat på strand

Senare på eftermiddagen, berättar Hans-Jörgen Ostler, larmades det om ett nytt misstänkt farligt föremål. Denna gång på stranden vid Digesgård i Glommen.

– Vi har fått samtal om ett misstänkt farligt föremål. Enligt uppgifterna till oss tror de att det handlar om en sjömina men det är inget som jag kan bekräfta.

Även i det här fallet är nationella bombskyddet inkopplade, med samma bombgrupp som ser över ärendet.

– De hjälper till att göra bedömningar åt oss. I den mån man kan brukar man fota föremålet och göra en initial bedömning, förklarar Ostler.

Strax efter 20-tiden uppgav Falkenbergspolisens stationsbefäl att patrullerna var tillbaka, men att de inte har skrivit någonting på det.

– Bombgruppen skriver det själva i så fall. Det är inte lokalpolisens uppdrag att göra det utan de rapporterar direkt till Noa (nationella operativa avdelningen, reds anm), säger Tommy Johansson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!