Polisen släpper 10 000 nya passtider

Det har varit högtryck på tiderna till passbokningen i Halland hela våren. Nu släpper polisen 10 000 nya passtider i region väst.

ANNONS

Tidigare har det varit snudd på omöjligt att få en passtid i Halmstad. Samtliga tider har varit fullbokade ända in i juni.

Trycket på passtider har funnits i mer eller mindre hela region väst, alltså Halland och Västra Götaland. Totalt har polisen behandlat 16 000 fler passansökningar under april i år jämfört med april 2017.

Tidigare har man testat att utöka öppettiderna för att hinna ta emot fler personer. Nu släpper polisen i region väst ytterligare 10 000 nya passtider.

– Vi gör allt vi kan för att serva allmänheten med så många bokningsbara tider som möjligt i de receptioner i Västsverige som har infört tidsbokning. Därför har vi släppt ytterligare 10 000 tider i dag, säger kommissarie Jan Schütt vid polisens i region väst i ett pressmeddelande.

ANNONS

Tidigare har man inte kunnat boka tider i Halmstad då allt varit fullbokat två månader framåt. Nu finns det lediga tider redan i mitten av maj.

– Personalen i polisens receptioner har jobbat stenhårt under våren för att ta emot så många passansökningar som möjligt. Årets ökning saknar motstycke och förklarar varför tiderna bokats upp så snabbt. Därför vädjar vi fortfarande till dem som inte behöver förnya sitt pass förrän till hösten att vänta med att boka tid till längre fram så att vi kan prioritera dem som behöver pass i sommar, säger Jan Schütt.

Polisen kommer även i fortsättning löpande släppa fler bokningsbara tider.

ANNONS