Utredningen kring det misstänkta mordförsöket i Falkenberg rullar vidare. Än så länge saknar polisen ett tydligt motiv att arbeta vidare med.
Utredningen kring det misstänkta mordförsöket i Falkenberg rullar vidare. Än så länge saknar polisen ett tydligt motiv att arbeta vidare med. Bild: Annika Karlbom

Polisen saknar motiv för mordförsöket i Falkenberg

Varför blev en kvinna i 80-årsåldern stucken med ett vasst föremål under sin promenad? Det är en fråga som polisens avdelning för grova brott och Krimjouren i Halland ställer sig. Än har de inte funnit något svar.

ANNONS
|

Det var vid 14-tiden i lördags som en kvinna i 80-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga stickskador. Kvinnan hade gått en promenad i Smedjeholm i Falkenberg när en person plötsligt gick till attack och stack henne med ett vasst föremål.

I söndags greps en man i 50-årsåldern i en bostad i Halland, skäligen misstänkt för försök till mord. Mannens advokat Irene Lind säger att mannens inställning kvarstår sedan måndagens förhör. Han nekar till all inblandning i brottet och har uppgett att han inte befunnit sig på platsen vid den aktuella tidpunkten.

— Min uppfattning är att han har bevis på att han inte var där när brottet begicks, säger hon.

ANNONS

Mannen är dock fortsatt anhållen och senast på onsdag klockan 12.00 ska åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad. Grova brott och Krimjouren i Halland fortsätter arbeta med att få fram bevis kring ärendet.

— Mannen är fortsatt anhållen trots sitt uttalande. Det handlar om att vi måste bevisa att det han säger är sant. Vi undersöker det vi gör i alla liknande ärenden och kollar kontakter han haft, telefoner, datatrafik och allmänhetens tips, säger Marie Nilvé på Krimjouren i Halland.

Enligt Marie Nilvé kan polisen i nuläget inte se någon direkt koppling mellan mannen i 50-årsåldern och kvinnan i 80-årsåldern. Det är en av de saker som polisen nu tittar närmare på. Polisen har i dagsläget inte heller något motiv att arbeta vidare med.

— Vi vet inte om det till exempel skulle vara ett rånförsök, för hon har kvar sina värdesaker. Men det betyder inte att han inte planerade att ta något, men blev avbruten av någon anledning. Vi har tyvärr inga motiv eller tankar kring det, det är det vi försöker jobba med.

Marie Nilvé berättar att polisen varit i kontakt med sjukhuset under gårdagskvällen. Kvinnans tillstånd ansågs då vara fortsatt allvarligt, men stabilt.

ANNONS
ANNONS