Polisen har hittat fler misstänkta vapen efter PS-attacken

Bilden av attacken på PS-gymnasiet i Varberg klarnar allt mer. Polisen bekräftar nu att de hittat flera molotovcocktails på skolan.

ANNONS
|

Den 25-årige mannen sitter sedan i fredags häktad för flera grova brott i samband med attacken på PS-gymnasiet i torsdags där en elev skadades i handen.

Efter en lugn helg har polisutredningen accelererat i veckan. Förundersökningen styrs av lokalpolisen i Varberg i samarbete med avdelningen grova brott.

Samtliga inblandade – polis, åklagare och försvarare – är dock återhållsamma med detaljer. Nytt i utredningen är att polisen hittat flera så kallade molotovcocktails utplacerade på skolan.

– Det kan jag vidimera, det var mer än en. Men jag vill inte gå in på mer detaljer än så. Jag kan inte kommentera var de låg, säger Anders Wiss, polisområdeschef i Varberg.

ANNONS

Det verkar som att mannen var ordentligt utrustad med vapen som yxor, knivar och molotovcocktails. Har du fått dig en bild av vad han tänkte göra på PS?

– Vi håller på att skapa oss den bilden. Hur han rört sig och var han varit. Och vad som hänt på de olika platserna. Molotov-cocktails är en anordning med antändbar vätska som man vanligtvis kastar. De tillhör den här bilden som vi försöker få klarhet i, säger Anders Wiss.

Han berättar att mannen förhörts åtminstone två gånger än så länge. Vad de förhören gett vill inte Anders Wiss kommentera.

Mannens försvarare, advokat Gunilla Johansson, är fåordig om förhören.

– Han förnekar de misstankar han har delgivits. Det är ett väldigt känsligt läge och jag vill inte kommentera mer just nu, säger hon.

Hur mår han?

– Han mår väl inte särskilt bra av förklarliga skäl.

I häktningsförhandlingarna beslutades det att 25-åringen ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning. Ett läkarbesök för att undersöka hans mentala hälsa.

Polisen fortsätter att förhöra vittnen. Enligt Anders Wiss har polisens närvaro på PS den här veckan resulterat i fler intressanta uppgifter.

– Man kan säga att det är en stor kartläggning som görs utifrån vad som hänt. Vittnesförhör fortgår samt andra utredningsåtgärder. Vi har satsat stort i den här utredningen.

ANNONS

– Jag anser att vi har ett gott bevisläge än så länge. Men det tar ganska lång tid innan vi fått in alla uppgifter, det kommer ta några veckor, säger Anders Wiss.

Åklagaren som tagit över fallet är Henrik Kindlund. Han lovar att kommentera utredningen mer under torsdagen.

– Då kan jag berätta mer vad som är på gång, säger han.

ANNONS