Polisen efterlyser kvinna: "Vi har din dator"

"Sonja, vem är du och var finns du?" - polisen i Halmstad och Laholm har gått ut med en efterlysning på facebook efter en kvinna som någon gång, oklart när, blivit av med sin dator. Polisen har nämligen beslagtagit en laptop som de hoppas kunna återlämna till sin rätta ägare.

ANNONS
|

Den rätta ägaren ska vara en Sonja Johansson, enligt inloggningsprofilen.

Polisen hittade laptopen under en husrannsakan i ett annat mål. Det var i onsdags eftermiddag som polisen observerade en bil på riksväg 24, söder om Våxtorp, som man beskriver som "polisiärt intressant". Efter en mindre biljakt lyckades man stanna fordonet i Örkelljunga. Föraren till bilen misstänktes för ett flertal brott, varpå man beslutade att genomföra en husrannsakan hos honom.

Det är där Sonja kommer in i bilden.

I mannens bostad hittade man en dator man misstänker vara stulen. Inloggningsprofilen säger att den tillhör Sonja Johansson, men vem hon är vet inte polisen och ber därför om allmänhetens hjälp.

ANNONS

"Bara den riktiga ägaren kan lösenordet så hjälp oss hitta henne!" vädjar polisen i facebookinlägget.

I nuläget har inlägget om Sonja Johanssons försvunna dator fått flera tusen delningar och många har engagerat sig för att försöka hitta henne.

Den som känner en Sonja Johansson uppmanas att kontakta polisen i Halmstad och Laholm via 114 14.

Jenny Widén är presstalesperson hos polisen i region Väst. Hon är själv inte inblandad i den aktuella utredningen, men har sett Halmstadpolisens inlägg i sociala medier.

– Facebook används inte bara för att berätta om vår verksamhet utan också för att lösa brott. Förutom att efterlysa ägare till till exempel datorer, som här, används det också för att efterlysa personer ibland. Inläggen får stor spridning, säger Jenny Widén.

ANNONS