Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den exklusiva klockan är av märket Omega och har kopplingar till motorsport.
Bilden föreställer en annan klocka av samma märke. Kommissarie Göran Johansson uppmanar den som saknar en klocka som stämmer överens med beskrivningen att höra av sig till polisen i Båstad. Bild: Torstein Bøe

Polisen efterlyser ägare till exklusiv klocka

Polisen i Båstad har en exklusiv klocka i förvar som de tror kan höra hemma i södra Halland. Nu vänder de sig till allmänheten om hjälp.

När en man som är välkänd av polisen togs in på förhör hade han en klocka på sig som inte tillhörde honom. Mannen förklarade att han hittat den, men polisen misstänker att det handlar om ett stöldgods.

– Han har aldrig haft en klocka innan. Jag har träffat den här mannen i över 30 år och han har inga tillhörigheter. Men han har en vana att begå kriminella handlingar, säger Göran Johansson som är kommissarie vid polisen i Båstad.

Mannen är inblandad i flera pågående ärenden hos Båstadspolisen men brukar även röra sig i trakterna kring Halmstad och Laholm. Därför tror Göran Johansson att klockan kan komma från södra Halland.

– Han går ofta in genom olåsta dörrar och fönster, plockar på sig saker, och går lugnt och stilla därifrån, säger han.

Värd 40 000 kronor

Det som sticker ut i det här ärendet är att klockan är så pass ovanlig. En urmakare har värderat den till 40 000 kronor och enligt polisen verkar det vara en klocka som bara sålts i begränsad upplaga. De tror att den stulits någon gång efter maj i år.

– Det är en klocka av märket Omega som har anknytning till motorsport och betraktas som ett herrur. Det är så mycket jag vågar säga.

Än har Båstadspolisen inte lyckats hitta klockan bland inkomna anmälningar om stöld och om inte den rättmätige ägaren hittas kan den beslagtagna klockan behöva lämnas tillbaka till den kriminelle mannen.

– Det är synd att lämna tillbaka en klocka till någon som med största sannolikhet har stulit den, säger Göran Johansson.

Känner du till klockan kan du höra av dig till polisen i Båstad på 11414.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här