Polis larmade till minkfarm - maskerade aktivister på plats

Polisen hade fått in flera larm om att maskerade aktivister befunnit sig på minkfarmen i Glommen. Tre polisbilar skickades till platsen under lördagseftermiddagen.

ANNONS
|

Aktivister från Djurfront befann sig på lördagseftermiddagen vid minkfarmen i Glommen. Enligt deras talesperson Olle Andersson, som HPhar pratat med, var det för att dokumentera djuren. Ingen skadegörelse har rapporterats in i samband med händelsen vid minkfarmen. Polis kallades till platsen.

— Vi är på plats nu för att se till att det inte händer något olämpligt. Vi tittar på om de har något tillstånd och om pandemilagen efterföljs, sa Christer Fuxborg strax efter att polisen kommit fram.

Strax efter 15 lämnade aktivisterna minkfarmen utan något ingripande av polis. Aktivisterna tog sig i stället in till Falkenbergs centrum för en manifestation, under bevakning av polis.

ANNONS

Elva aktivister från Djurfront tågade ett varv i centrum innan de ställde sig på Stortorget. Budskapet var att stänga ner minkfarmen i Glommen. Händelsen gick lugnt till men efter omhändertog polisen talespersonen Olle Andersson för att göra en identifiering på honom.

– Det här är inte en tillståndsgiven demonstration. Händelsen är anmäld som brott mot ordningslagen, säger Boris Iseborn, på polisen i Falkenberg.

Djurfront har vid flera tillfällen demonstrerat vid minkfarmen. Enligt talesperson Olle Andersson kommer de fortsätta med sina demonstrationer i Glommen.

– I dag kommer vi inte agera något mer här i Falkenberg men det kommer bli fler gånger i framtiden. Vi vill testa nya gränser för att se vad som är effektivt, säger han.

HP har sökt ägarna av minkfarmen i Glommen utan resultat.

ANNONS