Pernilla på pizzaduell i Falkenberg

Mästerkocken Thomas Sjögren utmanade Pernilla Wahlgren på pizzaduell i tv. Kampen ledde till Falkenberg, Mecka för pizza i Sverige, enligt Thomas. Duon samlade sedan ingredienser i Skrea, Ugglarp, Ästad och Asige.

ANNONS
|

Thomas Sjögren blev utsedd till Årets Kock 2015 och vann Kockarnas Kamp i tv 2018. I färska tv-serien ”Yes chef!” (discovery+) reser han runt i Sverige med en mycket matintresserad Pernilla Wahlgren och lagar olika rätter. I tredje avsnittet som visades på nyårsafton anlände duon till Falkenberg.

Många varianter

– Falkenberg har blivit ganska trendigt just när det gäller pizza och det finns en variation på pizza här. Några som gör riktigt bra napolitanska pizzor och andra som gör lite andra varianter, konstaterar Thomas i början av programmet.

Stående på Laxbron provsmakar han och Pernilla den romerska varianten som är tunn och krispig, samt den napolitanska med tjock botten som bakas mycket varmare och blir degigare. Hon gillar båda sorterna medan Thomas föredrar den plattare.

ANNONS

Sedan åker de till Prostens Pizza i Skrea backe för att göra en deg. Lisa Lemke förklarar att det är betydligt svårare än vad man kanske tror.

Färden går vidare till Ugglarps Grönt för att göra pizzasallad. Mikael Jidenholm visar runt bland sina tusentals arter av grönsaker och Pernilla drar kålvitsar.

Inhemskt vin

Ästad vindgård är nästa anhalt där Claes Bartholdsson berättar om hur man tillverkar sina produkter.

–Vad häftigt att man gör vin i Sverige, konstaterar Pernilla.

Tidigare i programmet har hon förklarat vilka ingredienser hon kan tänka sig.

– Om jag vill ha nånting på pizza förutom ost och tomatsås så är det nog salsiccia, en riktigt god itaiiensk, stark korv.

Därför får hon åka till Gudmundsgården i Asige och prova på korvstoppnng med hjälp av makarna Ralf Tebaay och Sabine Thelen-Tebaay.

Kände inte till kändisen

– Pernilla Wahlgren, vem är det? frågade Ralf sin personal efter att tv ringt upp inför inspelningen.

Den tyskfödde charkuteristen har bott i Sverige i 23 år men följer inte realityserier och har heller inte riktig koll på svenska schlagerartister.

– Men hon var en väldigt angenäm person, måste jag säga. Både hon och Thomas är trevliga och inte så uppskruvade. Det var väldigt skojigt och givande att vara med, berättar Ralf när HN ringer upp efter att programmet sänts.

ANNONS

Inte kamerablyg

Han har teatererfarenhet, har varit med i tv tidigare och showade lite genom att dyka upp som romersk soldat i en tagning.

– Jag är inte kamerablyg och hade skrivit ett litet manus och vi behövde inte göra några omtagningar, förklarar Ralf.

Han och Sabine var sedan jury tillsammans med Lisa Lemke och utsåg en vinnare när duellen avgjordes dagen efter på Prostens Pizza.

Fotnot: Klippet ovan kommer från Discovery+ som fram till årsskiftet hette Dplay.

ANNONS