Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Parkeringsbråk på Gekås urartade – bil prejades av vägen

Det började med ett ordbråk om en parkeringsplats utanför Gekås i Ullared. En stund senare förvandlades färden på väg 153 till ett slags folkrace mellan de två hetsiga männen. Nu misstänks båda förarna för brott.

För nästan exakt ett år sedan rök två män ihop på Gekås parkeringsplats. En 48-årig man skulle lämna sin parkeringsficka men fick inte tillräckligt med utrymme då det stod en bil i vägen. Den bilen skulle då backa undan men blockerades i sin tur av ytterligare en bil som vägrade att flytta på sig.

”Jag gick ut ur bilen och sa till han i den andra bilen att flytta på sig. Då kallade föraren mig för gubbjävel”, säger 48-åringen. Hans dotter hävdar i förhör med polisen hur den andre föraren, en 44-årig man, även pekade finger mot dem.

Prejades ner i diket

Det slumpade sig att de båda fordonen skulle köra väg 153 i riktning mot Värnamo. Enligt åtalet i Varbergs tingsrätt ska 48-åringen kört om 44-åringen trots heldragen linje och sedan prejat den omkörda bilen när den i sin tur försökt köra om honom.

I förhör förklarar den äldre mannen sitt agerande: ”Hela tiden bromsade den andra bilen medvetet, det blev väldigt orytmiskt att köra. Det var obehagligt för hela familjen att panikbromsa hela tiden”. Efter omkörningen menar han att den andra bilföraren körde på honom och att han försökte hålla sin bil på vägen.

Men det var 44-åringen som snurrade av vägen och ner i ett dike. Han menar att 48-åringen väntade på honom efter dispyten på parkeringsplatsen. Han säger också att den andra föraren körde om honom och bromsade precis efter omkörningen. Han hamnade då i mötande körfält för att inte köra in i den andra bilen och prejades därefter ut i diket.

Båda männen misstänks nu för brott. Den 48-årige mannen åtalas för grov vårdslöshet i trafik. ”Han orsakade den trafikfarliga situationen genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävts för att minska riskerna för en trafikolycka”, skriver åklagare Sonja Seligmann.

Bilfärden fångades på film

44-åringen åtalas för vårdslöshet i trafik: ”då han brustit i omsorg och varsamhet genom att påbörja en omkörning av en annan bil, som just kört om honom, trots att det var heldragen linje på platsen och trots att den omkörande bilen inte hunnit fullfölja omkörningen”.

De båda männen förnekar brott. I bevisningen finns, förutom fotografier, dessutom en film från 44-åringens instrumentbrädeskamera som fångat bilfärden. Förhandlingar i tingsrätten sker i dag, onsdag.

LÄS OCKSÅ: Gekås i Ullared fyller 60 år – här är åren i bilder

LÄS OCKSÅ: Ullared utsedd till Sveriges mest välkomnande destination 2023

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!