Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Naina Helén Jåma/TT

Omfattande tv-avbrott under tisdagen

Under tisdagen genomförs förändringar i det marksända tv-nätet vilket innebär ett omfattande sändningsuppehåll under en stor del av dagen. Dåliga nyheter för den som ser fram emot att spendera tisdagen i tv-soffan, med andra ord.

På tisdagen genomför Teracom frekvensförändringar i det marksända tv-nätet. Arbetet berör alla som tittar på tv med egen antenn i bland annat Halmstad, Oskarström, Grevie, Varberg och Finnveden.

Sändarstationerna kommer byta frekvenskanaler vilket innebär ett sändningsuppehåll mellan kl 10.00-18.00 på tisdagen. Därefter kommer kunder behöva göra en ny kanalsökning för att hitta de nya frekvenserna.

Med andra ord dåliga nyheter för den som vabbar, har husarrest, är Hem till gården-fantast, eller som av någon annan anledning har planer på att spendera tisdagen i tv-soffan.

De kanaler som berörs av avbrottet på tisdagen är fri-tv-kanaler som SVT, Kunskapskanalen, TV4 och TV6, men även en del betalkanaler påverkas.

Några av tv-programmen du riskerar att missa på tisdagen är (utan inbördes ordning): Hem till gården, Magnum, Herngrens husbil, Malou efter tio, Romarnas historia, Keyyo och Rheborg i Ryssland, Sverige idag, Beatles Forever, Oddasat, Uutiset.

Anledningen till förändringen är ett koordinationsarbete med grannländerna, enligt Teracom.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här