All tågtrafik till och från Malmö påverkas av olyckan. Förs på fredag väntas trafiken kunna rulla som vanligt igen.
All tågtrafik till och från Malmö påverkas av olyckan. Förs på fredag väntas trafiken kunna rulla som vanligt igen. Bild: Johan Nilsson/TT

Omfattande stopp har stor påverkan på tågtrafiken

Det är totalstopp i tågtrafiken norr om Malmö efter en olycka vid 3-tiden i natt i höjd med Arlöv. All tågtrafik till och från Malmö påverkas av olyckan och stoppet beräknas pågå fram till tidigt fredag morgon

ANNONS
|

Enligt Sydsvenskan har kontaktledningar rivits ned av ett Öresundståg, vilket ledde till skador på tåget med bland annat krossade rutor.

Även de halländska resenärerna påverkas av tågstoppet. Öresundstågen mot Danmark kommer stannar på stationerna i Halland enligt tidtabell men ersätts av buss på sträckan mellan Lund och Malmö.

– Tågen från Göteborg vänder i Lund och ska man vidare söderut får man hoppa av där och ta ersättningstrafik. Det är alltså bra att ta ett tidigare tåg eftersom det kommer pågå hela dagen fram till den 3/7, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

”Trafiken förväntas kunna återupptas tidigast den 3/7 klockan 04.00. Bussar ersätter inställda avgångar i begränsad omfattning mellan Malmö och Lund” skriver Trafikverket på sin hemsida och uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag för mer information.

ANNONS
ANNONS