Risk för halka och snö på vägarna i Halland.
Under torsdagsmorgonen hade polisen bara rapporterat in en trafikolycka i hela region Väst fram till klockan åtta på morgonen. ”Det är inte mycket”, konstaterar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i regionen. Bild: Fredrik Sandberg/Polisen

Olycksfritt på de halländska vägarna trots halka

Det är inte bara för att undvika smittspridning som vi bör hålla avstånd, det gäller även i trafiken. Polisens presstalesperson har inte fått några inrapporterade trafikolyckor från Halland och tror att synen av snö fått trafikanterna att bli mer uppmärksamma.

ANNONS
|

På torsdagsmorgonen var marken vit på många håll. Den vackra snön och kalla temperaturen kommer dock men en del negativa konsekvenser, åtminstone för trafiken. Trots det har de halländska vägarna varit förskonade från trafikolyckor, mellan klockan sex och åtta på torsdagsmorgonen har polisen bara rapporterat in en olycka i hela region Väst.

– Om jag slår på hela regionen finns det bara en olycka på Orust. Det är inte mycket med tanke på hur mycket det har snöat, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg och fortsätter:

– När det kommer lite vitt på marken börjar nog folk tänka på att det kan vara halt. De som sköter vår väghållning har nog varit sugna att komma ut och ploga för det var helt okej när jag körde till jobbet nu på morgonen.

ANNONS

Risk för halka på E6

Enligt Trafikverkets hemsida finns det risk för halka på E6 i norra Halland, söder om Falkenberg är dock varningen borta. Flera vägar i Hallands inland är dock gulmarkerade på kartan och flera beskrivs som ”fläckvis moddsträngar och fläckvis våt”.

För den som är ute och kör på morgonen skickar Christer Fuxborg med några uppmaningar:

– Fortsätt på den inslagna vägen. Var ute i god tid och tro inte att du har samma tid på dig att ta dig till jobbet som vanligt. Var noga med att skrapa av rutorna och ta bort snön som finns på bilen. Åker du iväg med en bil full av snö blir det snömoln för de som åker bakom dig. Och håll avstånd.

ANNONS