Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonatan Gernes/Arkivbild

Olyckor på flera håll – ”Halt på vägen”

Räddningstjänsten har larmats till flera olyckor under måndagen.
Olyckorna ska ha inträffat på väg 540, riksväg 26 och väg 646 under förmiddagen.
– Det är väldigt halt ute på vägarna i dag, säger Peter Karlborg vid räddningstjänsten.

LÄS MER: Då är det läge att byta till vinterdäck

Klockan halv elva körde en bil av vägen och hamnade ute på en åker vid Tönnersa utanför Eldsberga. Olyckan inträffade på väg 540 och räddningstjänsten var på plats.

– Personen som körde av ringde själv in och larmade. Det är väldigt halt ute på platsen och det är en liten väg så det blev ganska tajt när vi kom fram, säger Peter Karlborg vid räddningstjänsten.

Under måndagsförmiddagen har Halland drabbats av både blixthalka och dimma som har gjort det svårare för trafikanterna på vägarna.

– Det är försiktighet som gäller i dag eftersom det är fuktigt och kallt vilket gör att det blir halt, säger Peter Karlborg.

Väg stängdes av

Räddningstjänsten har haft mer att göra. Vid 11.15-tiden inträffade en olycka på riksväg 646 utanför Oskarström på vägen mot Skavböke. Enligt uppgifter låg en bil på sidan.

– En person satt fast i bilen och blev sedan avförd med ambulans till sjukhuset. Vägen stod avstängd fram tills efter lunch, säger Peter Karlborg.

Det kom även ett larm om en olycka på riksväg 26 vid Fröslidas busshållplats i Hyltebruk, men enligt räddningstjänsten rörde det sig om en gammal olycka.

– Det var en gammal olycka som vi inte vet så mycket om. Det var polisband på den så det kommer vara ett ärende för polisen, säger Peter Karlborg.

Person i mopedolycka

Tidigare under måndagsförmiddagen föll en förare från en moped vid korsningen Gäddvägen-Fyllingevägen i Halmstad. Räddningstjänsten fick inga rapporter om att någon blev avförd till sjukhus från den olyckan.

LÄS MER: Mopedist i olycka efter halka på vägen

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här