Olycka på E6 i höjd med Mellbystrand

Under natten mot lördag larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en singelolycka på E6 väster om Laholm. En personbil körde ner 50 meter vajerräcke och lämnade efter sig mycket bråte på vägen. Föraren är misstänkt för rattfylleri. Och fler trafikbrott inträffade under natten.

ANNONS
|

Det var vid klockan 02.42 under natten mot lördag som larmet om en singelolycka på E6 i höjd med Mellbystrand inkom till SOS Alarm. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det är en personbil som har gått in i vajerräcket och cirka 50 meter av vajerräcket har blivit nerkört, säger Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Vägen kommer att hållas stängd i norrgående riktning under tiden räddningsarbetet pågår.

– Det kan även ha hamnat några delar i södergående riktning, säger Thomas Andersson.

Föraren misstänkt för brott

Enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Väst, rör det sig inte om några personskador.

ANNONS

– Bilen blev däremot totalkvaddad och föraren, en person i 40-årsåldern, blåste också positivt och medtogs för en kroppsbesiktning, säger Johan Josarp.

Föraren är misstänkt för rattfylleri.

Fler trafikbrott under natten

Utöver misstänkt rattfylleri i Laholm inträffade ytterligare två trafikbrott under natten mot lördag. Strax efter två på natten stoppades en a-traktor på länsväg 728 i Hylte, som kört mycket fortare än 30 kilometer i timmen. A-traktorn har tagits i belag av polis och föraren, som var en kille i 17-årsåldern, misstänks för olovlig körning.

Vid klockan 02.45 rapporterats också ytterligare ett fall av trafikbrott. På Sulfitvägen i Oskarström stoppas en man i 20-årsåldern av polis. Mannen blåser positivt och tas med till polisstationen för provtagning. Han misstänkts nu för rattfylleri.

ANNONS