Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bergkvara buss och Nobina kommer att köra ersättningsbussarna för Öresundståg de närmaste fyra åren. Bild: Karl af Geijerstam
Bergkvara buss och Nobina kommer att köra ersättningsbussarna för Öresundståg de närmaste fyra åren. Bild: Karl af Geijerstam

Nytt avtal om ersättningstrafik för Öresundståg på plats

Vilka som kommer att köra ersättningsbussarna när SJ tar över Öresundstågstrafiken är nu klart.

I december tar SJ över driften av Öresundståg. Planeringen har pågått under en längre tid och allt fler pusselbitar faller på plats. I förra veckan tecknades ett nytt avtal om ersättningstrafiken. Det vill säga de bussar som behöver sättas in när det sker störningar på järnvägen så att tågen inte kan gå.

SJ Öresund har tecknat avtal med både Bergkvara buss och Nobina. Avtalet, som löper över fyra år med möjlighet till förlängning, omfattar ersättningstrafik de 48 första timmarna efter att en oplanerad trafikstörning inträffat. Tanken med avtalet är att det så snabbt som möjligt ska gå att få i gång en stabil ersättningstrafik om något oförutsett inträffar.

– Vi vet att oplanerade störningar är en källa till missnöje hos resenärerna. Därför känns det extra bra att kunna avtala om ett nära samarbete med både Nobina och Bergkvara. De båda bussföretagen har lång erfarenhet och tillsammans mycket omfattande resurser, säger Anders Gustafson, vd för SJ Öresund i ett pressmeddelande.

Fokus i avtalet har förutom att skapa korta inställelsetider varit att trycka på vikten av rätt och riktigt information till resenärerna. Ambitionen är att resenärerna ska märka en tydlig förbättring när SJ tar över skriver man i pressmeddelandet.

– Att få ombord Nobina och Bergkvara buss är ett viktigt steg i våra förberedelser inför trafikstarkt. Det är ett gediget arbete för att få allt på plats och det går i huvudsak enligt plan. Vi ser alla fram emot att starta trafiken i december, säger Anders Gustafson, vd för SJ Öresund.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!