Verksamheter på sjukhuset som har svårt att lösa sommarbemanningen ges nu möjlighet att erbjuda 15 000 kronor till de som kan tänka sig att ta semester i juni och september. ”Tanken är att försöka få en större spridning på semestrarna”, säger Mats Bunse, HR-strateg på regionkontoret.
Verksamheter på sjukhuset som har svårt att lösa sommarbemanningen ges nu möjlighet att erbjuda 15 000 kronor till de som kan tänka sig att ta semester i juni och september. ”Tanken är att försöka få en större spridning på semestrarna”, säger Mats Bunse, HR-strateg på regionkontoret. Bild: Region Halland och Jessica Gow/TT

Nya lockbeten ska säkra vården under sommaren

15 000 kronor till den som tar sin semester i juni och september. Det är ett av Region Hallands nya lockbeten för få ihop bemanningen på sjukhusen under sommaren.
– Vi gör också en inventering av regionmedarbetare med medicinsk utbildning, för att se om de kan bli en resurs på sjukhusen, säger personaldirektör Cristine Karlsson.

ANNONS
|

Att bemanna vården under sommarens semesterperioder brukar vara en utmaning för Region Halland. Med hjälp av hyrpersonal och lockbeten till egna medarbetare brukar ändå semesterplaneringen vara färdig i någorlunda god tid. Så är det inte i år.

Läs mer: Vårdpersonal får trippel lön för jobb på semestern

– Vi var långt komna, men har nu fått riva upp och göra om planeringen. I år ska vi inte bara kunna ge våra medarbetare välbehövlig semester och bedriva en någorlunda normal sommarverksamhet utan även hålla uppe beredskapen för covid-19, säger Cristine Karlsson.

Nationellt har Sveriges Kommuner och Regioner, SKR försökt få fackförbunden att gå med på att inte inte strikt följa semesterlagens krav på fyra veckors ledighet under juni, juli och augusti. Vårdförbundet, Kommunal och läkarfacken har dock sagt nej.

ANNONS

– Vårdpersonalen behöver verkligen sin sommarsemester och vi känner att arbetsgivaren har samma problem varje år, oavsett covid-19. Vi vill inte börja släppa på de rättigheter som finns, säger Margot Kamruddin, tf ordförande i Vårdförbundet Halland.

Region Hallands politiker har nu gett klartecken till att erbjuda ytterligare ekonomiska morötter till sjukhuspersonal som frivilligt kan vara flexibla med sin semester. Sedan tidigare finns beslut om rejäla tillägg för de som tar extrapass under ledigheten.

Det nya erbjudandet ger 15 000 kronor till den som tar ut tre semesterveckor i juni och sparar en vecka till den första veckan i september.

– Tanken är att försöka få en större spridning på semestrarna. Det är naturligtvis inget tvång, men erbjudandet har gått ut så får vi se hur många som nappar, säger Mats Bunse, HR-strateg på regionkontoret.

Cristine Karlsson berättar att man också skapat en regional grupp, som ska titta på möjligheterna att föra över resurser till sjukhusen från andra verksamheter inom Region Halland.

– Det finns medarbetare med medicinsk utbildning inom många förvaltningar, även på regionkontoret och regionservice, men detta måste förstås bygga på frivillighet. Vi har visserligen ett uppdrag som vi måste lösa, men det är människor vi pratar om, säger hon.

ANNONS
ANNONS