Ny superhelg väntar – ännu större risk för skogsbränder

Ännu en superhelg väntar för Halland. De höga temperaturerna och det soliga vädret håller i sig och länets stränder lär återigen bli välbesökta.

ANNONS
|

Värmesmockan som har slagit till under augusti ser ut att hålla i sig ett tag till. Även under den kommande helgen ser det ut att bli varmt och soligt.

– Det väntas vara fortsatt varmt och övervägande soligt. Temperaturen lär ligga på omkring 25 grader i större delen av Halland under både fredag och lördag, säger Sofie Söderblom, meteorolog på SMHI.

Vill man vara säker på att kunna lapa sol så är det just fredagen och lördagen som man bör rikta in sig på. Söndagens prognos är desto mer osäker.

– Det är alltid lite lurigt så här på sommaren, men vi har lite skurar som ligger och lurar söder om landet nu och frågan är om de kommer närma sig under söndagsdygnet. I nuläget ser det inte ut så, men jag vill ändå flagga för att det kan komma skurar med åska under söndagen, säger Sofie Söderblom.

ANNONS

På flera håll i landet varnas det för temperaturer som kan överstiga 30-strecket, men riktigt så farligt blir det inte här i Halland. I stället ser det ut att hålla sig omkring 25 grader.

– Lokalt kan det gå upp mot 27 eller 28 grader, men rent generellt lär det ligga omkring 25. Det kan bli lite svalare vid kustbandet medan Hallands inland lär ha en mer stabil värme.

SMHI flaggar för att risken för skogsbränder, som redan är stor, väntas öka under fredagen då det är väldigt torrt i skog och mark.

ANNONS