Nu släpps HP krim avsnitt 1

Den nya podcasten HP krim börjar med en serie om rättsfallen som stuckit ut mest i Sydhalland under 2000-talet. I första avsnittet pratar Povel Arvidson med reportern Anders Holmer om vad som varit speciellt med de mest utdragna fallen och frågar vilka minnen han har från dem.

ANNONS
|

Intresset för så kallad true crime, det vill säga verklig brottslighet, är just nu enormt. Mängder av tv-kanaler och poddar tar upp olika rättsfall. Men när det gäller sådant som hänt i Hallandspostens spridningsområde – Halmstad, Laholm och Hylte – sitter HP naturligtvis inne med de största kunskaperna.

Därför drar vi i gång podcasten HP krim, som på olika sätt ska spegla blåljus, brottsutredningar och rättsfall ur ett sydhalländskt perspektiv.

Vi sparkar i gång med en serie i fem delar, där vi blickar tillbaka på det som stuckit ut mest under de senaste decennierna. I del ett kan du lyssna på de mest omfattande och utdragna fallen. Det handlar om allt från dna-teknik för att skilja på tvillingar och kommentarer om hudfärg, till överdrivna handikapp och skenäktenskap.

ANNONS

Läs mer om rättsfallen vi minns här!

ANNONS