Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter förtydligande från Folkhälsomyndigheten så ändrar nu Region Halland sitt smittspårningsarbete. Bild: Johan Nilsson/TT
Efter förtydligande från Folkhälsomyndigheten så ändrar nu Region Halland sitt smittspårningsarbete. Bild: Johan Nilsson/TT

Nu ska även symptomfria hallänningar börja testas

Efter att Folkhälsomyndigheten förtydligat rekommendationerna kring smittspårningsarbetet så kommer nu Region Halland också låta symptomfria personer testa sig.

Under förra veckan gick Folkhälsomyndigheten ut med nya direktiv kring hur smittspårningsarbete på arbetsplatser skulle ändras för att i tid kunna förhindra större utbrott av corona.

I det nya direktiven slogs det fast att även personer utan några symptom ska testas, om de har haft kontakt med en person på arbetet som bekräftats med smitta de senaste 48 timmarna.

Men när Lärarnas Riksförbund i går träffade skolpolitiker i Varberg fick det beskedet om att de nya direktiven inte skulle gälla i Halland.

– Vi blev extremt förvånade. I ett års tid har de berättat för oss hur viktigt det är att följa Folkhälsomyndighetens direktiv men helt plötsligt var det inte viktigt längre, säger Sten Hagberg distriktsordförande för Lärarnas riksförbund i Halland.

Men enligt Region Hallands kommunikationsdirektör Johanna Wiechel-Steier grundade sig beslutet inte i att de ska frångå Folkhälsomyndighetens direktiv.

– När Folkhälsomyndigheten först gick ut med det här var det vissa saker i det nya direktiven som vi ansåg var oklara. Därför valde Halland, tillsammans med flera andra regioner, att avvakta tills Folkhälsomyndigheten förtydligat direktiven, säger hon.

Än så länge finns det enligt Johanna Wiechel-Steier inget datum för när de nya direktiven kommer träda i kraft i Halland.

– Folkhälsomyndigheten har lovat de regioner som avvaktat att det ska komma ett förtydligande. När det är på plats kommer vi såklart att följa dessa, säger hon.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!