Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nu inför Hallandstrafiken nytt biljettsystem

Ny app och nytt resekort är det nu som gäller för Hallands resenärer. Men coronakrisen sätter stopp för de nya försäljningsautomaterna.

I snart två år har Hallandstrafiken jobbat med det nya biljettsystemet som kommer att införas från och med den 18 maj. Den stora förändringen handlar om att resenärerna nu kan köpa samtliga biljetter - närmare bestämt enkelbiljett, 24-timmarsbiljett och månadsbiljett - i den nya appen och på det nya resekortet.

– Vi vill försöka styra var biljettförsäljningen sker eftersom försäljning ombord tar tid. Det betyder att ombordförsäljning kommer att kosta några extra kronor, säger Andreas Almquist, vd för Hallandstrafiken.

Kommer det nya systemet att påverka biljettpriserna?

– Nej, för den stora majoriteten innebär det inga stora förändringar. Men eftersom vi förenklar och förändrar en rad så kallade ”prispåverkande faktorer” som biljettyper och rabatter och maxtaxa för periodbiljetter så får vissa kunder förändrat pris.

I dag fungerar resekortet på det sättet att man laddar upp en summa pengar på kortet och blippar det varje gång man reser. Nu kommer man istället att ladda biljetter istället för pengar på kortet.

– Vi vill helt enkelt inte att man ska låsa upp pengar hos oss. De pengar som finns kvar på kortet kommer att föras över till det nya kortet och omvandlas till biljetter, säger Andreas Almquist.

Nylanseringen har dock stött på patrull i form av coronapandemin. De nya försäljningsautomaterna som skulle varit på plats är fast i Italien och mjukvaruutvecklingen har också påverkats av den pågående pandemin.

– Det har gjort att den här lanseringen blir lite stökig. Det var inte så vi hade önskat och i dagsläget vet vi inte när de nya automaterna kan levereras. Konsekvensen blir att de gamla automaterna står kvar och att man fortsatt kan köpa biljetter där, säger Andreas Almquist.

En annan nyhet är att resenärerna, via appen, kommer att kunna söka och köpa resor över länsgränserna till Skåne, Kronoberg, Västra Götaland, Jönköping, Blekinge och Kalmar.

Under perioden 18 maj till 15 juni kommer både det gamla och det nya biljettsystemet att fungera för att underlätta för resenärerna att gå över till det nya systemet.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!