Nu öppnar nomineringen till Årets hallänning

Tre hallänningar kan hittills titulera sig ”Årets hallänning” och snart ska en fjärde göra dem sällskap. Fram till den 6 november är det upp till allmänheten att nominera den hallänning man anser mest värdig att vinna.
– Det finns otroligt många populära och framgångsrika hallänningar kvar att nominera, säger Canita Dagård, vd för Marknadsföreningen i Halland.

ANNONS
|

På flygplatsen i Halmstad hänger tre porträtt föreställande tidigare segrare av ”Årets hallänning”. Nu är det dags för en fjärde vinnare att göra Janne Andersson, Boris Lennerhov och My Feldt sällskap. Vem det blir avgör allmänheten, som i år får sällskap av en jury.

– Hittills har vi haft en bra bredd av vinnare inom både idrott, näringsliv och så senast My Feldt som är konditor och tv-personlighet. Men det finns otroligt många populära och framgångsrika hallänningar kvar, så man behöver inte oroa sig över att det inte ska finnas personer att nominera, säger Canita Dagård.

Det är Marknadsföreningen i Halland som tillsammans med Hallandsposten och Hallands Nyheter håller i priset. Nominering sker per mejl till canita@mih.nu och är öppen fram till den 6 november.

ANNONS

– Det har kommit in många nomineringar genom åren och de populäraste som inte gått vidare finns kvar, så vi ser även till de förslagen som redan kommit in. Exempelvis Per Gessle har ju varit nominerad varje år, men aldrig vunnit.

Vem som korar segraren har sett olika ut under åren. I år slås tidigare metoder ihop och man skapar en jury bestående av allmänheten tillsammans med en utsedd jury.

– Det är ett nytt pris för oss så vi prövar oss fram. I år är fortfarande hallänningarnas röster otroligt viktiga, men vi tar även in en jury bestående av fyra representanter från Hallandsposten, Hallands Nyheter och Marknadsföreningen i Halland.

Den 14 december utses vinnare under frukostgalan på Halmstad arena. På scen står Måns Möller som kommer att bjuda på både inspiration och underhållning.

– Det blir galastämning tidigt på morgonen där Måns Möller ska både föreläsa och underhålla. Därefter avslutas galan med att vi korar ”Årets hallänning”. Vi ser fram emot att få lyfta fram ännu en hallänning, säger Canita Dagård.

LÄS MER:Årets hallänning My Feldt vill bidra med hopp, glädje och färg

LÄS MER:Galastämningen var tillbaka när Årets hallänning presenterades

LÄS MER:Janne Andersson är Årets hallänning

Fakta: Kriterier för årets hallänning

Man eller kvinna, ung eller gammal, som medverkat till att sätta Halland på kartan.

Endast enskild person kan nomineras. Nominering sker per mejl till canita@mih.nu.

Personen ska ha en tydlig förankring till Halland: född, bosatt eller verksam i Halland.

Personen ska ha verkat i det offentliga rummet och vara känd i en vidare krets.

Priset kan tilldelas både för en enstaka insats och för en livslång gärning.

De som redan utsetts till Årets hallänning kan ej bli nominerade.

Sista datum för att nominera 2022 är 6 november.

Röstningen pågår mellan 18 och 30 november.

Vinnaren presenteras på Frukostgalan 14 december på Halmstad arena och livesänds på hallandsposten.se och hn.se.

ANNONS