Polisen i Halland fick 85 larm under lördagskvällen och natten.
Polisen i Halland fick 85 larm under lördagskvällen och natten. Bild: Filip Landqvist

Normalt stökig sommarkväll enligt polisen

Polisen i Halland har larmats till flera ärenden om misshandel, bråk och fylleri under natten. Men enligt presstalesperson Hans Lippens är det inget utöver en vanlig sommarkväll.

ANNONS
LocationKnäred, Varberg||

Lördagskvällen och natten i polisregion väst beskrivs av presstalespersonen som arbetsam. I hela regionen, som innefattar Halland och Västra Götaland, har larmcentralen hanterat 583 händelser. Främst har de handlat om fylleri och misshandel.

I Halland har polisen märkt av att det varit bra väder och att många varit festsugna. Under kvällen och natten fick polisen larm om tolv fall av fylleri, fyra fall av misshandel och fem fall av bråk.

En utryckning gick till Knäred där några killar ville anmäla att fyra tonåringar gett sig på dem och att de kände sig rädda. Ett annat larm kom från Societetsparken i Varberg där en ordningsvakt omhändertagit en stökig gäst som sedan kastade en glasflaska mot en polisbil. Han omhändertogs av polis för fylleri.

ANNONS

Hade satt upp egen hoppkudde

Ett annat larm som inkom till larmcentralen handlade om ett bråk vid Björkäng camping i Varbergs kommun.

– Där hade omkring 30 personer som inte hade bokat uppehållit sig och grillat vid campingen. De höll till vid en fotbollsplan och när de ordinarie campinggästerna ville nyttja fotbollsplanen blev de bortmotade. Det var inga våldsamheter men aggressiv munhuggning. Dessutom hade de satt upp en egen hoppkudde på fotbollsplanen utan tillstånd, berättar Hans Lippens.

Ärendet överlämnades till campingägaren.

Har det varit en ovanligt stökig kväll eller är det vanligt för en sommarhelg?

– Det har varit en ganska vanlig kväll. Tittar jag bara i Halland från klockan 18 igår har det varit 85 händelser av olika slag, det är ganska normalt.

ANNONS