Ett förslag till picknickplats är vid Tyludden i Halmstad.
Varför inte njuta av en picknick vid Tyludden med utsikt över Tylön? Här under listar vi tio platser som lämpar sig för en mysig stund. Bild: Jari Välitalo

Njut av Sveriges största picknick – Tio pärlor du inte får missa

Hallands Matgille har fått nog av vinterrusk och pandemitider. Därför arrangerar de nu Sveriges största picknick som går av stapeln torsdag 13 maj. Ett perfekt tillfälle att ta sig ut och samtidigt sätta nytt picknick-rekord. Ta korgen till ett av utflyktsmålen nedan – eller ditt eget favoritställe.

ANNONS
|
Bild: Emma gustafsson

Norre Katts park – Halmstad

0
Med stora gräsmattor och utsikt över ån Nissan är Norre Katts park en härlig plats för picknick, mitt i centrala Halmstad. Både parken och den intilliggande lekplatsen har under vintern och våren genomgått ordentliga ansiktslyft. Blir du allt för avslappnad av all fågelsång och ljudet av porlande vatten i den nyanlagda bäcken kan du utmana barnen i vem som snabbast tar sig upp för trapporna i det nybyggda lektornet och nerför dess snurriga rutschkana.
Bild: Jennie Persson

Kanonberget Påskbergsskogen - Varberg

0
Vill du ha utsikt över en hel stad under din picknick? Ta dig upp till Kanonberget i Påskbergsskogen. Här står den 1,5 ton tunga kanonen som är hämtad från fästningen och som tros vara gjuten år 1772. Slå dig ner på en bänk eller lägg picknickfilten på marken och blicka ut över Varbergs gamla, nya, låga och höga hus. Dessutom kan du se var det just nu byggs i centrum eftersom utsikten bjuder på en hel del lyftkranar i denna växande stad.
Bild: Jari Välitalo

Tyludden – Halmstad

0
Picknick vid havet är det inte mycket som slår. Vid Tyludden kan du ta del av det finaste Halmstad har att erbjuda. Bred ut picknickfilten och fyll på vännens glas. Sätt er sen på klipporna och följ solen när den ändrar färg och dimper ner i havet bakom den röda fyren på Tylön.
Bild: Annika Karlbom

Carl Larssons sommarstuga - Varberg

0
Den här platsen andas verkligen historia. Slänger ni er ner i gräset är det stor sannolikhet att Carl Larsson suttit på samma ställe med ett glas vin i ena handen och en rökt korvmacka i den andra. Vyn över Varbergs Fästning är slående vacker. Murarna skapar lä även om det blåser och gräset är välklippt. Runt om finns fina promenadvägar i närheten av Kusthotellet.
Bild: Lars Jansson

Sagoängen på Galgberget – Halmstad

0
Ett synnerligen lekfullt picknickställe är Sagoängen på Galgberget i Halmstad. Här finns sandlåda, hinderbana, gungor, klätternät, kullar, studsmatta och linbana. Lek först, fika sen – och när allt det läckra i picknickkorgen är slut, kan man slänga skräpet i en soptunna som rapar!
Bild: Fredrik Wirbing

Bastuholmen - Falkenberg

0
Om det är högvatten är det bara att vada ut om man inte vill balansera på stenarna som leder till holmen. Väl på plats har man vidunderlig utsikt över havet, skrevor att gömma sig i om det blåser, sten eller gräs att sitta på och en garanterat rofylld tillvaro. Och dessutom bra badmöjligheter. Fågellivet är glatt! De hjälper gärna till med städningen av matrester. Enda minuset är att du troligtvis inte är ensam här.
Bild: Roger Larsson

Utsikten vid Osbecks bokskogar – Laholm

0
För den som vill ha en vacker vy till picknicken är Osbecks bokskogar på Hallandsåsens nordsluttning det givna stället. Inte långt från den västra parkeringen finns en grillplats, och genom en glipa i vegetationen ser du ut över vidderna. Samtidigt har du bokskogen, med flera fina vandringsslingor, alldeles intill. På bilden är det Elisabeth och Peter Arousell, med vovven Bruno, som njuter av både utsikten och det overkligt gröna lövverket. Osbecks bokskogar är ett naturreservat och ligger strax intill Hasslöv i Laholms kommun.
Bild: Annika Karlbom

Kärleksparken - Varberg

0
Ett mysigt grönområde som är populärt hos småbarnsföräldrar eftersom det är lätt att hitta skugga här. Dessutom finns här stora ytor att röra sig på för barn med spring i benen. Eftersom platsen ligger precis intill havet så går picknicken att kombinera med ett bad vid Ankaret eller vid någon av nakenbaden. Här finns gungor och spännande träd att klättra i för barnen och parken passar perfekt för en picknick under vår, sommar eller varma höstdagar.
Bild: Isabel Bark

Hultagärdsbacken – Torup

0
Området runt Torups egen skidbacke är minst lika vackert på sommaren som på vintern. Efter en promenad eller löptur på någon av motionsslingorna kan du duka upp för en picknick i gröngräset vid foten av skidbacken. Platsen är lugn, avkopplande och skogsnära eftersom den ligger en bit utanför samhället. Här finns också en grillplats. Torup är en ort med högst varierande väder – den har blivit utsedd till både Sveriges regnigaste och varmaste ort.
Bild: Mårten Samuelson

Ätraforsdammen - Falkenberg

0
Från Falkenberg är det drygt två mil till kraftverket i Ätrafors. Här har Ätran dämts upp och vid dammen ligger en fin badplats med grillplatser, fikabord och stora möjligheter till andra aktiviteter i närheten. Till exempel möjlighet att spela volleyboll och boule. På gångavstånd finns även det gamla luftvärnstornet från 1942 som skulle skydda kraftverket under andra världskriget.

LÄS MER:Hallands krogprofiler: Detta är picknick för mig

LÄS MER:Hallänningar bjuds in till Sveriges största picknick

ANNONS