Nedriven kontaktledning stoppar tågtrafiken i Halland

En nedriven kontaktledning orsakade totalstopp för tågtrafiken mellan Biskopstorp och Halmstad på torsdagseftermiddagen. Ett tåg som stått still norr om Halmstad kunde evakueras vid 21-tiden. Elfelet kommer störa tågtrafiken fram till klockan 07 på midsommarafton.

ANNONS
|

Stoppet påverkar sträckan Göteborg-Halmstad-Malmö. Enligt Hallandstrafiken gjorde en nedriven kontaktledning tågen strömlösa och orsakade totalstopp i tågtrafiken mellan Biskopstorp och Halmstad på torsdagseftermiddagen.

Ett tåg med passagerare blev stående stilla på spåret norr om Halmstad och kunde evakueras först vid 21-tiden på kvällen.

Hallandstrafiken skriver på sin hemsida att det är svårt att få fram ersättningsbussar för många av de inställda tågen, men att man har lyckats ersätta några av de inställda tågen mellan Halmstad och Göteborg med bussar.

Efter evakueringen av det stillastående tåget norr om Halmstad har ett spår öppnats upp för trafik. Hallandstrafikens slutprognos är satt till klockan 07 på midsommaraftons morgon.

ANNONS

Tidningen har sökt Hallandstrafiken för kommentarer, men utan framgång.

Texten uppdateras.

ANNONS