Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

My-varianten upptäckt i Halland

Två personer i Halland har konstaterats med den colombianska My-varianten av covid-19. Enligt Region Halland finns det ingen anledning att oroa sig för mutationen.

My-varianten av covid-19, eller B.1.621 som den också kallas, upptäcktes i januari i år i Colombia. I början på september rapporterade Världshälsoorganisationen (WHO) att de håller koll på varianten, eftersom den innehåller mutationer som skulle kunna bli resistenta mot de covidvaccin som finns.

I dagarna konstaterades två fall av My-varianten i Halland efter en sekvenseringsanalys av tidigare positiva covidtester. Regionen vet därför inte hur gamla de konstaterade fallen är.

— Det finns ingen anledning att göra något annat än de åtgärder som vi har för alla covid-19-fall, säger Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland och fortsätter:

— Vi vet att Folkhälsomyndigheten tittar på olika varianter och den här är en av dem. Vi har ännu inte fått indikationer på att det ska finnas oro för den.

Enligt Wiechel Steier har provtagningarna för covid-19 ökat i länet, samtidigt som andelen positiva resultat minskat. Fortsatt är det Delta-varianten som majoriteten smittas av.

— Restriktionerna tas bort i steg fyra den 29 september. Det som skyddar mest är att gå och vaccinera sig. Det finns god kapacitet för vaccinationen, så det är bara att boka tid.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!