Mojje snickrar låtar och spikar på nya huset

I sommar är det premiär för Borås djurparks egen maskot Simba. Figuren med tillhörande musik är skapad av Morgan ”Mojje” Milacki som är mitt uppe i sin sommarturné. – Det blir ingen spelning i Halland, men i höst planerar jag för en Västkustturné, säger han.

ANNONS
|

För 18:e året befinner sig Mojje, uppvuxen i Tvååker utanför Varberg, ute på en vår- och sommarturné.

– Det är lika många spelningar som tidigare år. Det är kaos – och fantastiskt roligt.

Dessutom är han på gång att släppa en ny skiva på Spotify med 13 låtar.

– Vi har tolkat de största sommarlåtarna som finns samt barnlåtar med vårt liveband. Allt från ”Bä bä vita lamm” till ”Ingen sommar utan reggae”, berättar Mojje.

Annars har Varbergssonen ägnat mycket tid åt ett lite större projekt: att ta fram en maskot åt Borås djurpark. I slutet av maj öppnade djurparken Simbaland där barnen får träffa världens snällaste lejon och hans kompisar.

ANNONS

– Jag har skrivit musiken, sedan har jag även gjort en show och tagit fram konceptet kring maskoten i samarbete med djurparkens personal, ungefär som det jag gjorde med Lollo & Bernie, berättar Mojje.

Showen ska spelas hela sommaren, men förutom ett gästbesök den 29 juli kommer inte Mojje själv att medverka.

Den lilla fritid som blir över ska Mojje ägna åt att bygga sig ett hus i Stockholms skärgård.

– Så särskilt ledig kommer jag inte att vara, säger han och skrattar.

Men när du är ledig och råkar befinna dig i Halland, vilken är då din favoritplats?

– Jag är ett stort fan av Apelviken och Södra Näs, allt från Olles till John's place. Allt som har med Apelviken att göra är magiskt och jag är där gärna även på vintern.

Som tvåa på listan kommer Ästad vingård.

– Det är så unikt, med egen vinodling och sjön där man kan bada och sen ta en bastu. Jag älskar Sagan om ringen och får lite den feelingen där ute. Ungarna älskar det också.

Slutligen vill Mojje slå ett slag för de halländska bokskogarna.

– De finns lite överallt, men utanför Rolfstorp brukar jag vara. Det är trevligt att bara sätta sig där och glo ut i den vackra naturen. Bokskogen är den vackraste skogen och den finns inte uppe i Göteborg eller Stockholm.

ANNONS

Efter sommaren, vad händer i ditt liv då?

– Jag turnerar fram till mitten av september. Sedan är förhoppningen att få göra en Västkustturné i höst. Inga datum är spikade, men nånting ska det bli.

Morgan ”Mojje” Milacki

Ålder: 45 år.

Bor: Stockholm men är uppvuxen i Tvååker och Varberg.

Familj: Gift med Pernilla, pappa till Milo, 11 år, och Theo, 15 år, samt bonuspappa till Pernillas barn Leo, 20 år, och Elliot, 15 år.

Karriär (i urval): Har varit medlem i popgruppen Together samt Nicke & Mojje tillsammans med Niclas Wahlgren, har turnerat med Diggiloo i flera år och varit programledare för Lattjo Lajban. Har släppt fem album.

Mojjes sommarlåtstips

Sommarlåtstips 1

Idas sommarvisa eller Du ska inte tro det blir sommar av Astrid Lindgren och Georg Riedel

”Den är bara så fantastiskt fin.”

Sommarlåtstips 2

Ta mig till havet av Peter Lundblad

”Den är den mest oemotståndliga sommarvisa som finns, helt outtröttlig. Det är Sveriges bästa sommarlåt, även om du är punkare så gillar du den.”

Sommarlåtstips 3

One summer av Daryl Braithwaite

”Vissa låtar bara måste man stanna bilen för att lyssna på. Det här är en sådan. Det är precis som en hit ska vara.”

ANNONS