Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis Bild: Andreas Olsson
Polis Bild: Andreas Olsson

Misstänkt stöldliga i Halland

Inbrott och stölder i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Kungsbacka har anmälts till polisen under lördagen. – Vi tror att det kan röra sig om en stöldliga som rest igenom, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl på polisen i Varberg.

På Danska vägen i Varberg hade tjuvarna varit snabbt på plats och försvunnit i väg med kontanter. De boende hade endast varit borta en timma. När de kom hem till sin lägenhet möttes de av en uppbruten dörr och en stor oreda i flera rum. Inbrottet inträffade någon gång mellan 12.20 och 13.20.

I Kungsbacka hade det varit inbrott i två lägenheter under lördagsförmiddagen. Det första anmälda inbrottet inträffade mellan klockan tio och elva på Bäckmans gård och det andra inträffade på Klarinettvägen mellan 11.15 och 11.30.

– Inbrotten i Varberg och Kungsbacka kan ha ett samband eftersom inbrotten har skett i lägenheter och de har bara varit borta en kort stund. Vi får se vad det ger med brottsplatsundersökningarna, säger stationsbefälet Per-Alexander Treptow.

Han utesluter dock inte att stöldligan även har gjort påhälsningar i Falkenberg och Halmstad.

Klockan fem på morgonen anmäls en stöld från ett olåst förråd på Viktor Rydbergs väg. Inte långt därifrån anmäls en till stöld, några timmar senare, från ett annat olåst förråd på Ludvig Norströms väg. Stöldgodset blev golfutrustning, alkohol och verktyg.

I Halmstad upptäcktes en grov stöld i en bostad på Vallås klockan 16.40. Då hade de boende med adress på Vasängsvägen varit iväg från sitt hem i två timmar. I skrivande stund är det oklart vad tjuvarna fick med sig från bostaden.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!