Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Misstänkt mord visade sig vara olycka

Polisen skickades till en bostad i Varberg natten till måndagen där en man hittats avliden. Polisen inledde en förundersökning om mord men tror efter de första undersökningarna att dödsfallet är en olycka.

Polisen skickades vid 05-tiden på måndagsmorgonen till en bostad i Varbergs kommun. En person hade anträffat en avliden man i bostaden och slog larm till polisen.

Polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord alternativt dråp.

– Förundersökning är inledd och vi undersöker det här, säger Varbergs polisområdeschef Anders Wiss.

Dödsfallet tros vara en olycka

Till en början var omständigheterna kring dödsfallet oklara. Den kriminaltekniska utredningen som gjordes under måndagen har nu visat att dödsfallet troligtvis var en olycka.

– Teknikerna på plats har kommit fram till att det mesta talar för att det är en olycka. Deras uppfattning är att det är en olycka. Men jag har inga uppgifter om hur det skulle ha gått till, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Händelsen kommer dock fortsatt rubriceras som mord alternativt dråp fram tills att den rättsmedicinska undersökningen är klar skriver polisen på sin hemsida.

– Vi får nog svar under veckan, det kan nog ta några dagar, säger Anna Göransson, även hon presstalesperson på polisen i region väst.

Polisen är förtegen då den avlidne personen inte är identifierad ännu. Det handlar om en man i medelåldern som inte är svensk medborgare.

– Vi har inte kunnat underrätta anhöriga ännu. Vi håller på att fastställa identitet, säger Anna Göransson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här