Misstänkt man gripen efter knivattack

Under lördagskvällen var polisen på jakt efter en man som misstänktes för mordförsök i Fegen. Mannen greps senare i Stockholm.

ANNONS
|

Vid 17-tiden i lördags stannade två män på länsväg 153 i Fegen för att diskutera en omkörning. Mannen till den omkörda bilen gick då till attack med en kniv och högg den andra mannen, som är i 20-årsåldern, i halsen.

Polisen gjorde en större sökinsats under kvällen och grep senare en man i 35-årsåldern.

— Efter utredning och spaning greps en man vid 23.40. Gripandet gjordes i Stockholm. Han anhölls under natten av åklagare, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Hur kunde ni koppla mannen i Stockholm till brottet?

— Vi fick tidigt uppgifter på en bil som skulle vara inblandad i det här. Det var fordonet som kunde härleda oss till Stockholm. Vi hade bra vittnesuppgifter och bra utredningsarbete som gjorde att han kunde gripas.

ANNONS

Tidigt i sökinsatsen hade polisen fått uppgifter på att det handlade om en vit skåpbil. De fick också bilens registreringsnummer i ett tidigt skede.

— Senare var det en vit skåpbil som vände och stack från platsen, men det var inte samma som den vi eftersökte. Det kunde vi konstatera sen, säger Peter Adlersson.

Under söndagen ska den misstänkta mannen i 35-årsåldern förhöras. I dagsläget är det oklart om ärendet kommer utredas i Stockholm eller i Halland.

Den skadade mannen i 20-årsåldern vårdas på Varbergs sjukhus. Enligt Peter Adlersson bedöms mannen ha lindriga skador.

Snabbt händelseförlopp

För Aftonbladet berättar den skadade mannen att händelseförloppet gått väldigt fort. Han hade först trott att det var en nyckel mannen hade i handen.

– Han hoppade ut, knivhögg mig och åkte vidare. Han sa inte ett ord. Jag märkte bara att det sprutade blod ur halsen, säger han till Aftonbladet.

Mannen var på väg hem till Kalmar efter ett besök i Ullared när händelsen inträffade. Efter mordförsöket fördes han till sjukhus och opererades för sina skador.

– Jag är glad att jag lever. Det har hänt mycket i mitt liv, men jag har aldrig varit i närheten av att dö, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Polisjakt efter man som gick till knivattack

ANNONS