Snart kan vi få lägre temperaturer i Halland.
Snart kan vi få lägre temperaturer i Halland. Bild: TT/arkiv

Minusgrader och snö på väg tillbaka

Det har varit en ganska grå start på det nya året. Tyvärr kan vi inte heller riktigt än se ljuset i tunneln. I veckan väntas det ännu mer regn och rusk. Kanske även lite snö.

ANNONS
|

Trots att det på många håll blev något av en vit jul, bjöd nyårshelgen på ett dimmigt och regnigt väder.

– Som det ser ut nu har det varit omkring fem plusgrader i början av det här året. Det är mildare än normalt sett. Det brukar ligga omkring nollgradigt i januari, säger Linus Karlsson meteorolog på SMHI.

Även om vi har märkt av ett något varmare väder i form av några plusgrader så verkar det som att temperaturerna nu kommer att sjunka igen.

Natten mot onsdagen förväntas vädret växla från regn till snö. På torsdagen verkar det som att det stabiliseras med temperaturer på minussidan och eventuellt lite sol som kikar fram. Men det ser ut som att det kommer att ändras igen inför helgen.

ANNONS

– Mot veckoslutet verkar vädret bli lite mer ostadigt. Det kommer att bli blötare med eventuellt både snö och regn, säger Linus Karlsson.

Vi i Halland är ju ganska vana vid regn och rusk. Men gemensamt för alla är nog att vi hoppas på att det snart ska sluta kännas som att vi kliver upp mitt i natten på morgonen. Även om vi inte är där riktigt än, så går vi ju faktiskt mot ljusare tider.

– Det har ju vänt och blivit gradvis ljusare. Det är enstaka minuter per dag som dagen förlängs med, säger Linus Karlsson.

ANNONS