Enligt SMHI kommer vädret under midsommar innehålla båda regn och sol.
SMHIs meteorolog Charlotta Eriksson berättar att midsommarhelgen i Halland kommer vara blöt och varm. Skurarna kommer nå över större delarna av Halland. Bild: Vidar Ruud/TT & Lena Garnold

Midsommarhelgen blir blöt och varm

Vädret under midsommarhelgen ser ut att bli idealiskt för de små grodorna, kanske inte riktigt tropiskt, men åtminstone blött och varmt.

ANNONS
|

Det soliga och torra vädret som lockat hallänningarna till stränderna den senaste veckan tar en liten paus under midsommarhelgen. Temperaturerna är fortsatt höga men ett område med regnskurar letar sig in över Götaland lagom till midsommarlunchen.

– Traditionsenligt blir det lite skurar, men man kommer inte sitta och huttra på midsommarafton, säger Charlotta Eriksson som är meteorolog på SMHI.

Blött och varmt

Enligt prognosen kommer temperaturen nå upp mot 25 grader under helgen men det sjunker när skurarna drar in. Hur mycket nederbörd det handlar om kommer variera stort i länet. Som mest räknar SMHI med att det kommer att regna upp mot 15 millimeter på sina håll under midsommarafton.

ANNONS

– Skurarna ser ut att nå in över större delen av Halland och då följer lite lägre temperaturer runt 20 grader i samband med skurarna, säger Charlotta Eriksson.

Då låter det inte som man ska satsa på en midsommar i Halland om man vill undvika regn. Var borde man fira då?

– Norrut, över Norrland ser det ut att vara mer stabilt. Det är främst södra Götaland som kommer få skurar, säger hon.

Uppehåll igen nästa vecka

Resten av midsommarhelgen går i samma spår som midsommarafton med skurar och främst svaga vindar. Nästa vecka ser ut att åter bjuda på uppehåll och en del blå himmel.

– Det ser ut att stabilisera sig igen och bli ganska torrt. När det gäller värmen så är det lite svalare luft som rör sig in men det kommer fortsatt röra sig upp mot 20 grader, så inga stora skillnader.

ANNONS