Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Meteorologen: ”Jag hade förankrat min studsmatta”

SMHI har gått ut med en varning för mycket hårda vindbyar i Halland under kvällen. Mest ansatt kommer södra Halland att vara.
– Jag hade absolut plockat in lösa föremål och förankrat min studsmatta, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca.

Kulmen av det blås- och regnoväder som just nu dragit in över Halland nås någon gång under kvällen. SMHI har därför gått ut med en varning för mycket hårda vindbyar.

– Det innebär vindar mellan 18 och 24 meter per sekund. Vid 25 meter per sekund är det storm, förklarar Ingrid Eronn, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Det kan därför vara idé att plocka in lösa föremål eller förankra de möbler man måste ha ute, menar meteorologen.

– Vädret kan ställa till en del. Det är inte omöjligt att det faller träd heller, säger Eronn.

Att mäta hur tätt eller när de kraftiga vindbyarna kommer är näst intill omöjligt.

– De är svåra att fånga. Det är lite som med skurar. Du kan få världens regnoväder över huvudet, men din granne på andra sidan stan kanske klarar sig helt. Det kan handla om sekunder, säger meteorologen.

På tal om regnoväder så kan vi också räkna med att det kommer fortsätta falla droppar under kvällen. Med tanke på vindstyrkan är det att räkna med "horisontellt regn", enligt meteorologen.

Men, vinden kommer avta under natten och i morgon (onsdag) spås det spricka upp och bli soligt över den halländska himmeln. Temperaturen väntas ligga på det tvåsiffriga, om än precist.

– Men nu är det höst. Så räkna med varannan dag regn och blåsigt, varannan dag sol, säger Ingrid Eronn, och varnar för att ännu ett lågtryck med regn kommer in under torsdagen.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här