Masskrock på E6 utanför Varberg - Flera skadade

Fem bilar och en husvagn är inblandade i olyckan på E6 utanför Varberg. Tre personer är hämtade med ambulans. Vägen är helt avstängd i södergående riktning.

ANNONS
|

Polisen fick larmet via SOS Alarm vid klockan 16.20 på lördagseftermiddagen.Det är fem bilar och en husvagn som är inblandade i olyckan, enligt Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

– Efter lite vård på plats beslutades att sju personer skulle avföras till sjukhus. Det är alla sju som totalt var inblandade i olyckan, säger hantillGP.

Hur allvarligt skadade de är finns deti nuläget inga uppgifter om.

– Skadeläget äroklart, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl hos polisen.

"Bilar har börjat backa tillbaka"

Krocken inträffade på E6 utanför Varberg, mellan Väröbacka och Varberg nord. Enligt Trafikverket är vägen helt avstängd i södergående riktning och ska vara det fram till 17.40,enligt den senaste prognosen. Långa köer har bildats.

ANNONS

– Några av bilarna som fastnat i kön har börjat backa och köra tillbaka, sägerStaffan Sellberg, vakthavande befäl hos polisen, och fortsätter.

– Man kan ju anta att många som sitter där ska upp och titta på Bruce Springsteen på Ullevi ikväll. Jag har fått ett samtal om detta, från en person som ska till konserten men nu sitter fast.

Polisen är vid 17.30-tidenpå plats ochbärgare är beställda till minst två av fordonen. Det finns fortfarande inga uppgifter om graden på de inblandades skador.

– Patrullen ska åka till sjukhuset och ta uppgifter av de skadade.

Vid 17.50 har Räddningstjänsten lämnat platsen. Enligt uppgift ska ett körfält i södergående riktning fortfarande vara avstängt men trafiken flyter långsamt fram.

En bil ska ha brunnit då Räddningstjänsten kom till platsen. Elden släcktes snabbt.

Det var hela fem bilar och en husvagn inblandade i olyckan. Enligt Räddningstjänstens inre befäl Peter Karlborg var det först två personer som hade behov av att uppsöka sjukhus men efter hand steg siffran till sju personer.

Polis är kvar på plats och eventuellt bärgare.

Det finns fortfarande inga uppgifter om graden på de inblandades skador.

– Patrullen ska åka till sjukhuset och ta uppgifter av de skadade.

Vid 18.40 är det åter full framkomlighet på vägen.

ANNONS
ANNONS