Möt kändisarna i samtal om livet i ”Bagarstugan – Världens minsta talkshow”

Det är storstilad premiär för ”Bagarstugan – Världens minsta talkshow”. Möt Mats ”MP” Persson, Maria Mengreli och Bengt ”Ben” Olander.

ANNONS
|

Se programmet här!

– Vår ambition är att komma nära – och jag tycker verkligen att vi har lyckats, säger programledaren Hanna Dahlberg Leuhusen.

Att sänka tempot, att låta gästerna prata till punkt. Att skapa en trygg stämning i studion och sedan behålla den känslan vid redigering och klippning.

Det är grunden för ”Bagarstugan – Världens minsta talkshow”,efter en idé av Camilla Bondesson och Martin Holmberg. De är båda intresserade av musik och film, och ville göra något som stack ut.

– Vi började fundera på en talkshow och landade någonstans mitt emellan Skavlan och Min sanning, säger Camilla. Hon driver filmproduktionsbolaget Ultraflicka och visste genast vem hon skulle vilja se som programledare: Hanna Dahlberg Leuhusen – ”eftersom hon är en jäkel på att stå framför kameran”.

ANNONS

Och Hanna behövde ingen betänketid, hon svarade JA!! direkt.

– Allt ska gå så himla fort i dag, jag tror att folk ibland saknar något som går lite mer på djupet. Så det här kändes helt rätt, säger hon.

I januari började de första inspelningarna och nu ligger tre avsnitt klara. Det första läggs ut på HP:s sajt i dag kl 15.00 och gästerna är Mats ”MP” Persson, musiker, Maria Mengreli, danspedagog, samt Bengt ”Ben” Olander, företagare.

En efter en bjuds de att sitta ner och berätta om sig själva i studion, inrymd i det som tidigare varit en bagarstuga.

– Två gånger har jag råkat säga fel och välkomnat tittarna ”hit till Bagarmossen”. Då är det tur att man kan ta om, säger Hanna och skrattar.

Men i stort har programmen vuxit fram utan särskilt många avbrott. Samtalen har löpt på och intervjupersonerna har bjudit på sig själva. De flesta har en tydlig koppling till Halland, men ett undantag är göteborgaren Stefan Andersson.

– Han berättade väldigt öppenhjärtigt om hur han efter sitt genombrott med låten ”Catch the Moon” valde att välja en helt annan väg än den förväntade. Det hade jag ingen aning om, säger Martin Holmberg som har talkshowen som ett hobbyprojekt – ”annars är jag en kontorsråtta, jobbar som inköpschef på ett biobränsleföretag”.

ANNONS

I de första tre programmen är fem av de totalt åtta gästerna musiker, medan två är företagare. Om det blir en fortsättning – vilket gänget bakom ”Världens minsta talkshow” hoppas – vill man bredda inriktningen och även bjuda in exempelvis författare, idrottare och politiker. Samt fler kvinnor.

– Vi har många tjejer på vår önskelista, det föll sig mest så att det blev många män i den första omgången, säger Camilla Bondesson och Hanna Dahlberg Leuhusen tillägger:

– Grunden är Hallandsprofiler, personer som är lite kända, men det är inget måste. Vi vill också träffa människor som har en gripande historia.

Glädjande nog har nästan alla som fått frågan om att medverka tackat ja, konstaterar Camilla Bondesson:

– Efteråt har de sagt att de upplevde att det var en skön feeling i studion. Det känns som det bästa betyg vi kan få.

Mer om: Bagarstugan och Världens minsta talkshow

  • Premiärprogrammet läggs ut på HP:s sajt i dag klockan 15. Då medverkar Mats ”MP” Persson, musiker, Maria Mengreli, danspedagog, samt Bengt ”Ben”Olander, företagare.
  • Fredag 22 september får vi möta företagaren Nicolas Hassbjer och artisten Stefan Andersson. 29 september är det tre musiker som gästar studion: Little Mike (Mike Watson), Hampus Carlsson och Carl-Johan Fogelklou.
  • Initiativtagare till Bagarstugan – Världens minsta talkshow är Camilla Bondesson och Martin Holmberg, medan Hanna Dahlberg Leuhusen är programledare. Camilla Bondesson filmar och klipper, medan Martin Holmberg, Tomas Eriksson och Tomas George filmar. Nalle Bondesson står för ljud och ljus.
  • Bagarstugan ligger på en gård mellan Gullbrandstorp och Halmstad. Det är en före detta bagarstuga som är omgjord till studio och ägs av Tina Stierna, en vän till Camilla och de andra i teamet.
ANNONS