Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Många prenumeranter utan tidning

Mellan 1 500 och 2 000 prenumeranter i Halmstad har i dag inte fått någon tidning. Omgjorda distributionsdistrikt är anledningen. En dags förlängd prenumeration blir kompensationen.

– Det som inträffat är förstås väldigt olyckligt. De som drabbats måste reklamera sin tidning. Enklast gör man det på hallandsposten.se under ”Mitt HP”. Det går också att ringa kundtjänst, men belastningen där är väldigt hård i dag. säger Viveka Hedbjörk, chefredaktör på Hallandsposten.

Bakgrunden till problemet är att man gjort om budrundorna, det vill säga de listor över vilket bud som levererar tidningar till vilka prenumeranter i vilken ordning.

– Det här är ju ett arbete som görs med jämna mellanrum, men nu var det länge sedan vi gjorde någon förändring, säger Svante Larsson. förändringschef på VTD.

Exakt samma typ av förändring genomfördes för ungefär en månad sedan i Falkenberg och då gick förändringen utan problem. Och i natt förändrades rundorna på samma sätt i Laholm och där har det funkat i stort sett felfritt. Att så många prenumeranter i Halmstad blivit utan tidning i dag beror troligen på att förändringen av budens rundor råkat sammanfalla med en systemuppdatering hos det bolag som förser tryckeriet med en lista över vilka prenumeranter som ska ha tidningen.

– Den här serveruppdateringen gör att ett stort antal av våra kunder i centrala Halmstad har försvunnit i från listan och vi vet faktiskt inte vart de tagit vägen.

Eftersom filen ligger till grund för tryckeriets arbete tryckte man också mellan 1 500 och 2 000 tidningar för lite, det gör att det är omöjligt att till exempel köra ut tidningarna i efterhand.

– Vi kan inte lova något sådant eftersom det helt enkelt inte finns några tidningar att dela ut.Men redan nu har man gjort om körningen så att rätt fil, med rätt antal prenumeranter ska landa hos tryckeriet i kväll, säger Svante Larsson

– I och med det ska det här vara återställt, säger Svante Larsson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här