Stormen Malik
Stormen Malik Bild: Jari Välitalo

Många samtal till SOS i stormens spår

Räddningstjänsten i Halland har haft mycket att göra i stormens spår. Det har kommit in flera larm om kringflygande föremål och fallna träd. Dessutom uppstod en brand på Varberg station under natten. Och under morgontimmarna ökade samtalen till SOS, vilket gjorde att extra personal kallades in.

ANNONS
|

– Nu ökar det mycket. Det kommer samtal hela tiden nu när folk börjar vakna om att träd har fallit över vägar. Dessutom verkar det som ett tak har släppt på en fastighet i Falkenberg, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, vid sjutiden på morgonen.

LÄS MER:Brand på Varbergs station – träd föll över elledning

Räddningstjänsten kommer att stärka upp bemanningen.

– Nu kommer det att komma in förstärkning igen för vi märker att det trycker på. Staben har legat i beredskap i och med att det lugnade ner sig tidigt under natten, säger Andersson och tillägger:

– Vi ser på vindmätare att vinden ökar och allteftersom folk kommer ut och ser vad som har hänt under natten så kommer samtalen till 112 att öka.

ANNONS

Stormen har även orsakat strömavbrott på flera håll i landet och länet. Vid 07.30-tiden på morgonen var sammanlagt 546 av Eons kunder i Halland utan ström.

Kollektivtrafiken påverkas

Enligt besked Hallandstrafiken vid 09.30-tiden så går busstrafiken som den ska. Men vid niotiden på förmiddagen ligger beslut fast om att Öresundstågen på Västkustbanan ställs in fram till klockan 16.00 i eftermiddag. Bussar ska ersätta.

– Ersättningstrafik är beställd men jag kan inte säga säkert hur det blir, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

LÄS MER:Stormen Malik drar in över Halland

LÄS MER:Kallbadarna som trotsade stormen: ”Lite äventyr”

ANNONS