Klockan 13.24 på söndagen såg det ut så här i Gekås webbkamera.
Klockan 13.24 på söndagen såg det ut så här i Gekås webbkamera. Bild: Gekås webbkamera

Lugna gatan utanför Gekås i sportlovstider

Sportlov brukar betyda massor av folk på Gekås. Men i dessa tider när inget är normalt har det varit osedvanligt lugnt i varuhuset.

ANNONS
LocationUllared||

Vecka 7 har det varit sportlov i till exempel Göteborg, Sjuhärad och Jönköpings län. Vecka 8 väntar Halland, Skåne, Kronoberg och Kalmar. Då brukar massor av lovlediga familjer dyka upp och en del beskriver det som lätt kaotiskt i och omkring Gekås.

– Njae, vi skulle snarare kalla det folkfest. Men, det har varit betydligt mindre besökare än vi är vana vid under lovet. Det följer den vana trenden av kundtapp som varit sedan pandemin började, konstaterar nytillträdde vd:n Patrik Levin.

Har ni förberett något särskilt nu inför sportlovet i Halland?

– Vi har bemanning och väktare som hela tiden kollar hur mycket folk det är i huset. Det har vi haft rätt mycket träning på genom åren. Men nu är det på en lägre nivå. Vi får ta in 3000 plus nu, men det har inte varit i närheten av det någon gång på senare tid.

ANNONS

Vid 13.30-tiden på söndagen såg det också mycket lugnt ut vid entrén utanför varuhuset med endast ett fåtal shoppare på väg in och ut ur byggnaden.

LÄS MER:Gekås först ut att kontrolleras av länsstyrelsen i Halland

LÄS MER:Madeleine Svendsen besöker Gekås flera gånger i veckan

LÄS MER:Han tar över Gekås av Boris Lennerhov

ANNONS