Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lovisa Aldrin från Liberalerna i Halmstad har nu dubbla ordförandeposter.
Lovisa Aldrin (L) är sedan tidigare ordförande för Barn- och ungdomsnämnden i Halmstads kommun. Nu har hon också blivit vald för driftnämnden för kultur och skola i Region Halland. Bild: Jari Välitalo

Lovisa Aldrin (L) tar sig an nygammal ordförandepost

Liberalernas Lovisa Aldrin kan nu titulera sig som dubbelordförande. Utöver sin post som ordförande för barn- och ungdomsnämnden i Halmstads kommun har hon nu också blivit vald till ordförande för driftnämnden för kultur och skola i Region Halland.

Lovisa Aldrin (L) kallar sig själv för ”kulturtant” och har varit ordförande för regionens driftnämnd för kultur och skola en gång tidigare men avgick då för att bli kommunråd på heltid. Nu ser situationen annorlunda ut och hon har valts till ordförande igen vid Regionfullmäktiges senaste sammanträde.

– Jag är såklart jätteglad! Det är ett fantastiskt uppdrag att få leda den regionala kulturen och skolorna framåt. Jag har gjort det innan så jag vet vad jag har gett mig in på, säger hon.

Har du längtat tillbaka?

– Det har jag, därför blev jag väldigt glad när jag fick frågan.

Ordförande gånger två

Lovisa Aldrin fortsätter att vara ordförande för barn- och ungdomsnämnden i Halmstads kommun parallellt med det nya uppdraget och är inte orolig för att jobben kommer krocka med varandra.

– Det tror jag inte kommer vara några problem, då hade jag inte tagit det på mig. Med god planering kommer det gå.

Kommer du hinna ha någon semester i sommar?

– Vi har både en pandemi och jag är kommunråd i en sommarstad så det krävs att vi är tillgängliga hela tiden. Jag kommer hålla mig i Halmstad och Halland, så det kommer nog värvas in både jobb och ledighet med barnen i sommar, säger hon.

Längtat tillbaka till kulturen

Driftnämndens tidigare ordförande Emma Gröndahl lämnade posten under våren för att bli tillförordnad kommunchef i Hylte. För Aldrin innebär det att hon stiger rakt in i arbetet med regionens nya kulturplan.

– Det är så himla kul för jag vet att arbetet med kulturplanen ligger i pipeline, det tycker jag ska bli så kul. Sen tänker jag också åka runt till de olika verksamheterna och få en lägesbild och sätta mig in i det.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här