Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Stefan Bennhage
Genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Liga häktas efter stölder av Volvofronter

Polisen har arbetat gränsöverskridande för att hitta vilka som stulit flera Volvofronter i Falkenberg och Halmstad. Nu har tre män i 20-årsåldern häktats, misstänkta för flertalet brott.

— De här personerna har över tid varit väldigt brottsaktiva med brott som man tyvärr kan göra upprepade gånger utan att bli inlåst snabbt. I det här fallet är det bra att de häktats under utredningens gång. Vad vi kan se av deras framfart fanns det inga tecken på att de skulle sluta begå brott, förklarar Fredrik Arvidsson, som arbetar som gruppchef för polisens inlandsgrupp.

Männen, som är hemmahörande i Falkenberg och två mindre orter i Jönköpings län, är kända av polisen sedan tidigare. Mannen i Falkenberg dömdes tidigare i år för narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och olovligt brukande. Nu står han misstänkt för fem fall av stöld och ett fall av våld mot tjänsteman.

Fredrik Arvidsson berättar att poliser från Halland, Göteborg och polisregion Öst har arbetat gränsöverskridande i jakten på de misstänkta gärningsmännen.

— Spolar vi tillbaka klockan till förra måndagen så blev det då känt att det skett stölder av flertalet Volvofronter i Ullared. När det är så många specifika brott så kan man misstänka att det finns ett samband, säger han.

Varför har de riktat in sig på just Volvofronter?

— Det hoppas jag att utredningen kan visa. Min gissning är att det kan vara från bilar som inte längre tillverkas och där delarna är svårare att gå tag på. Finns det en marknad så går det antagligen att sälja.

Senare på måndagskvällen hade polisen fått in iakttagelser om stölderna, vilket gjorde att de redan då kunde arbeta fram vilka som kunde misstänkas för brotten. Under tisdagsmorgonen sammanslöt flera avdelningar inom polisen för att göra en husrannsakan på en adress i Falkenberg.

I bostaden hittades stöldgods som blev startskottet i bevisningen i utredningen. Sedan dess har ytterligare en husrannsakan genomförts i en bostad i Gislaveds kommun, där polisen fann mer stöldgods. De tre männen greps därefter och häktades under fredagen och måndagen, bland annat misstänkta för stölderna av Volvofronter.

Ellinor Nilsson, extraåklagare i ärendet, och Fredrik Arvidsson, är överens om att det kan handla om någon form av liga.

— Det är inte första gången de ertappas tillsammans för den här typen av brottslighet, säger Fredrik Arvidsson.

Kan det vara fler personer som är inblandade?

— Jag vet inte om de kan vara fler, det får utredningen visa. Det är inte alls omöjligt.

Hittills har polisen fått uppgifter om ett tiotal stölder av Volvofronterna, med Fredrik Arvidsson utesluter inte att det kan vara fler.

— Vi får titta på om det hänt på andra ställen innan vi fick kännedom om det, säger han.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!