Lastbil med kycklingar har vält

En lastbil har vält i Olofsbo, på vägen till Torsåsens fågelprodukter. Enligt polisen handlar det om en trafikolycka utan misstanke om brott.

ANNONS
|

Vid 09.15-tiden på tisdagsförmiddagen fick räddningstjänsten ett larm om en trafikolycka i Olofsbo, i höjd med Bryntebo.

– Det är ett släp till en fågeltransport med kycklingar som har vält. Hela vägen är blockerad och det är levande djur inblandade, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Enligt Stened har lastbilen vält på en mindre väg som går mellan gamla E 6 och kustvägen vid Glommen. Det finns inga rapporter om vad som har orsakat olyckan, men läget ska vara lugnt på platsen.

– Släpet ligger över vägen, men det finns många möjligheter att ta andra vägar precis där. Det är bärgningsarbetet som är lite krångligt. Eftersom det är lastat med levande kycklingar får vi hantera det försiktigt. Det är lätt att det blir för varmt för dem där inne.

ANNONS

Inga rapporterade personskador

Det ska inte finnas några kycklingar utanför bilen och inga personskador har rapporterats. Enligt räddningstjänstens prognos väntas deras arbete på plats vara klart strax innan 10.30.

– Polisen är på väg dit, de får ta över med avspärrningar, säger Peter Stened.

Vid 10.30 pågår fortfarande arbete på platsen och bland annat har veterinärer arbetar på plats för att få ut kycklingarna ur transporten. En ny fågeltransport anlände till platsen vid 10.15-tiden.

– Alla djur som varit med i olyckan kommer slaktas som vanligt men vi tar inte hand om köttet. Jag hade själv inte velat äta en kyckling som varit med i en trafikolycka, säger Dennis Svensson, inköpschef på Torsåsen.

Ingen misstanke om brott

Räddningstjänsten lämnade platsen omkring 10.40 men vägen är fortsatt avstängd och kycklingarna ska lastas över till en ny transport. Enligt Peter Adlersson, polisens presstalesperson för region väst, är polisen vid 11.30-tiden fortfarande kvar på platsen.

– Det är fortfarande pågående. Vi är kvar tills allt är klart, det är svårt att veta när det blir. Kycklingarna måste nödslaktas och Livsmedelsverket och veterinär är också på platsen, säger han.

Vägen väntas vara avspärrad till i kväll. Enligt Adlersson handlar det om en trafikolycka utan misstanke om brott.

ANNONS