Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Lars Winnerbäck kommer till Varberg i sommar

Vartannat år Varberg, vartannat år Falkenberg, verkar vara Lars Winnerbäcks melodi. I sommar kommer han till Södra fästningshörnan.

2017 är inte slut men redan nu finns det två stora konserthändelser att se fram emot 2018. Som HN har berättat tidigare kommer GES till Falkenberg 20 juli och nu meddelar arrangörsbolaget Nöjet Konsert att Lars Winnerbäck kommer tillbaka till Varberg.
Lars Winnerbäck ska ut på sommarturné och 13 juli besöker han Södra fästningshörnan. I kontrast till hans senaste avskalade format handlar turnén i sommar om en stor scen- och bandproduktion, skriver turnéproducenten United Stage Artist i ett pressmeddelande.

Turnén startar i artistens hemstad Linköping 29 juni och avslutas två månader senare i Stockholm.
– Vi hade ju en fantastisk spelning med Lars Winnerbäck i Varberg 2014. Han var ute på tältturné och vi fick bygga ett extra stort tält för att det var så högt tryck i Varberg, säger arrangören Björn Nohlgren på Nöjet Konsert. 
Han berättar att de har jobbat för att få tillbaka Lars Winnerbäck sedan dess. 
– Vi har ju gjort konserter i Varberg sedan mannaminne och just Winnerbäck har varit en favorit. Sist var han ju i Falkenberg på torget och det var en jättesuccé. Han gör inte så många spelningar i Sverige och Göteborg ligger ju nära så det kan vara svårt att få honom till Varberg, säger Björn Nohlgren. 
Så, blev ni besvikna när han kom till Falkenberg 2016, om ni har jobbat sedan 2015?
– Det görs ju en stor konsert på torget där per år och det är jättebra. Det finns behov av konserter på alla orter i Halland. Det kändes naturligt att han var i Falkenberg 2016 eftersom han var i Varberg 2014. Och det känns helt rätt att få honom till Varberg nu. 
Varför fästningshörnan? 
– Det passar bättre än Societetsparken eftersom det här är en stor, maffig produktion. 
Hur har du reagerat på diskussionerna kring stora konserters framtid i Societetsparken? 
– Jag har fått tryggheten i att inga stora förändringar kommer ske. Man har ju kunnat läsa om att det inte kommer anordnas några konserter i parken framöver. Jag har fått signaler om att det inte kommer bli så. Vi ordnar ju en konsert där med Nationalteaterns Rockorkester 3 augusti 2018. Vi som jobbar med konserter och musik vet att Societetsparken är en unik spelplats i Sverige. Det finns heller inga riktiga alternativ för mindre konserter i Varberg, säger Björn Nohlgren. 

Lars Winnerbäck besöker bland annat Göteborg 14 juli, Helsingborg 20 juli, Ystad 21 juli, Borgholm 22 juli och Stockholm 25 augusti. 

Var du på plats 2014? Se mingelbilderna här. Och här är recensionen från Lars Winnerbäcks konsert: 


Inför konserten i Falkenberg 2016 träffade Mårten Samuelsson Lars Winnerbäck: 

 

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här